Galaxy Tab S5 o tabletă high-end, a apărut pe Geekbench

915

Galaxy Tab S5 viitoarea tabletă de top a companiei Samsung are caracteristici puternice și tocmai a apărut pe Geekbench. Se pare că Galaxy Note 10 nu va fi singurul produs de top pe care Samsung intenționează să îl lanseze în august. O tabletă Samsung high-end a apărut pe Geekbench și judecând după specificațiile sale, aceasta este cu siguranță Tab S5.

Samsung este unul dintre puținele branduri care încă mai produce tablete Android. În ciuda scăderii vânzărilor de tablete în ultimii ani, dispozitivele Samsung au primit mereu un răspuns pozitiv din partea pieței. Samsung a lansat anul trecut pe Galaxy Tab S4. Acum, Samsung Galaxy Tab S5 a apărut pe platforma de benchmarking Geekbench.

Samsung Galaxy Tab S5 va avea un procesor Qualcomm Snapdragon 855

Numărul modelului Samsung apărut pe Geekbench este SM-T865. Acest număr de model este apropiat de cel al predecesorului său, Galaxy Tab S4, ce a avut numărul de model SM-T835. Cu siguranță SM-T865 va purta numele de scenă Samsung Galaxy Tab S5. Ulterior această postare cu acest dispozitiv a dispărut.

Spre deosebire de Galaxy Tab S5e, care dispune de un procesor de gamă medie, un Snapdragon 670, viitorul model include un procesor Snapdragon 855. Conform site-ului PhoneArena, listarea pe site-ul Geekbench sugerează că tableta va fi echipată cu memorie RAM de 6GB, aceeași cantitate de memorie din modelul Galaxy Tab S5e.

IFA Berlin – Internationale Funkausstellung Berlin, este o expoziție de electronice care a debutat în 1924. În 1928, expoziția a fost dedicată memoriei faimosului fizician german Heinrich Hertz. Discursul de deschiderea la IFA Berlin 1930 a fost ținut de Albert Einstein. IFA Berlin este cel mai mare show-tech din Europa.

Nu este prima dată când au apărut informații despre un nou comprimat de ultimă generație Samsung. Luna trecută am aflat că vor fi două modele SM-T860 și SM-T865, care ar trebui să corespundă variantelor Wi-Fi și LTE de Galaxy Tab S5.

Geekbench, locul unde apar informații despre telefoanele și tabletele încă nelansate, nu prezintă detalii despre afișajul unui dispozitiv. Această informație rămâne un mister pentru moment. Dacă Samsung intenționează să actualizeze pe Galaxy Tab S5e, atunci apariția procesorului Snapdragon 855 este binevenită. În acest sens Galaxy Tab S5 ar trebui să aibă display de 10,5 inch Super AMOLED și stocare de 64GB sau 128GB. Rămâne de văzut dacă Samsung va opta sau nu pentru aceeași baterie mare de peste 7.000mAh sau va aduce una mai mare. În orice caz procesorul Qualcomm Snapdragon 855 este foarte eficient din punct de vedere energetic și nu ar fi o problemă capacitatea bateriei.

Posibilă lansare pentru Galaxy Tab S5 la IFA Berlin 2019

În ceea ce privește scorurile obținute pe Geekbench, Galaxy Tab S5 a reușit 3.506 de puncte în testul single-core și 9.788 de puncte în testul multi-core. Nu este o surpriză în ceea ce privește sistemul de operare de la bordul acestui nou comprimat. Acolo este Android 9 Pie, ceea ce înseamnă că interfața Samsung UI va fi și ea acolo.

Zvonurile spun că Samsung intenționează să prezinte smartphone-ul Galaxy Note 10 în august, pe data de 10. Nu suntem convinși că gigantul tech va folosi această ocazie de a lansa un alt produs high-end. Chiar dacă Tab S5 nu va fi anunțat alături de următorul telefon din seria Note, la începutul lunii septembrie are loc IFA Berlin 2019, (6 – 11 septembrie). Este o ocazie excelentă pentru a fi prezentată tableta Samsung Galaxy Tab S5.