Galaxy Tab S6 ar putea fi următoarea tabletă Samsung de ultima generație

1011
Sursa Foto: SamMobile.com

Samsung Galaxy Tab S6 ar putea fi următoare tabletă high-end din seria Galaxy Tab S, produsă de gigantul tech sud-coreean. La mijlocul lunii mai a apărut informația că Samsung lucrează la o nouă tabletă premium. Aceasta ar avea numerele de model SM-T860 și SM-T865 pentru varianta Wi-Fi, respectiv LTE.

Tableta cu numărul de model SM-T865, varianta LTE, a apărut la baza de date a site-ului de referință Geekbench aproape o lună mai târziu. Și acum, Evan Blass – @evleak a dezvăluit pe Twitter că noua tabletă va fi numită Galaxy Tab S6.

Succesorul lui Galaxy Tab S4 nu va fi numit Galaxy Tab S5. Samsung îl va lansa în calitate de Galaxy Tab S6. Acest lucru este cumva similar cu modul în care Samsung a decis să lanseze un Galaxy Note 7 după Galaxy Note 5.  Această schimbare a fost făcută după ce Samsung a lansat o tabletă premium mid-range cu numele Galaxy Tab S5e. Informația a fost publicată în exclusivitate de SamMobile.

Samsung Galaxy Tab S6 primește dual-camera la spate și un nou S Pen

Putem confirma câteva detalii despre următoarea tabletă emblematică Samsung. Mulți vor fi bucuroși să știe că nu va fi o repetare a tabletei Galaxy Tab S4 care a venit cu Snapdragon 835, chiar dacă 845 era deja disponibil. Samsung Galaxy Tab S6 are numerele de model SM-T860 pentru Wi-Fi și SM-T865 pentru versiunea LTE. Tableta va fi disponibilă în opțiunile de culoare gri, albastru și negru.

Samsung Galaxy Tab S6 va avea un procesor Qualcomm Snapdragon 855. Aceasta înseamnă că va veni cu cel mai recent chipset Snapdragon. O listare anterioară pe Geekbench a arătat că tableta va avea 6 GB de memorie RAM și va rula Android 9 Pie. Tableta are un ecran de 10,5 inch. Modelul de bază va oferi spațiu de stocare de 128 GB, în timp ce 256 GB va fi o opțiune pentru cei care doresc un pic mai mult.

Evan Blass, cunoscut sub numele de @evleaks, este un blogger american. El are notorietate cu mai multe scurgeri de informații despre smartphone-uri și tablete, care s-au adeverit. Între 2005-2008, Blass a ocupat mai multe funcții la site-ul AOL, inclusiv senior editor. Între 2010-2012, Blass a fost editorul site-ului Pocketnow.

Posibilă lansare alături de seria Galaxy Note 10

Galaxy Tab S6 va veni, de asemenea, cu stiloul său propriu, la fel ca predecesorul său. De asemenea, va exista o canelură în spate, unde S Pen se va atașa magnetic și se va încărca. Conform informațiilor va exista un S Pen cu funcții Bluetooth, la fel cum are stiloul aflat pe Galaxy Note 9. Va exista și un accesoriu de acoperire pentru tastatură, lucru ce nu este surprinzător. Samsung oferă așa ceva și pentru Galaxy Tab S5e.

Din păcate, nu este clar când Samsung intenționează să lanseze Galaxy Tab S6. Deși nu au existat zvonuri care să sugereze un anunț alături de Galaxy Note 10, este posibil acest lucru. Dacă luăm în considerare că Samsung Galaxy Tab S4 a fost lansat tot în august anul trecut, presupunerea capătă și mai multă greutate. Ar trebui să aflăm mai multe detalii în perioada următoare.