Tableta Galaxy Tab S9 poate primi un ecran OLED de 11 inch

250
Galaxy Tab S9 poate primi un ecran OLED de 11 inch
Sursa foto: via androidcentral.com

O informație de ultim moment susține că Galaxy Tab S9, modelul mai mic din seria Galaxy Tab S9, va avea un ecran Super AMOLED. Deci, nu va trebui să cumpărăm o tabletă Galaxy Tab S9+ sau Galaxy Tab S9 Ultra pentru a ne bucura de un afișaj OLED. Modelele mai mici din seriile precedent Galaxy Tab S7 și Galaxy Tab S8 au venit cu ecrane LCD TFT.

Potrivit AndroidCentral care citează pe Ross Young, CEO-ul Display Supply Chain Consultants, Samsung Galaxy Tab S9 va avea un ecran OLED de 11 inch (27,94 cm). Cele două generații anterioare, Galaxy Tab S7 și Galaxy Tab S8, au folosit ecrane LCD pentru modelul de bază, tehnologia AMOLED fiind rezervată modelelor mai scumpe din seriile respective.

De când Galaxy Tab S6 de 10,5 inch a fost lansat cu un ecran Super AMOLED, Samsung a decis să renunțe la această tehnologie pentru viitoarele sale modele entry-level, cum ar fi Galaxy Tab S7 și Tab S8, rămânând cu ecranul LCD de calitate inferioară. Trei generații mai târziu, se pare că Samsung va renunța la acest lucru.

Ecran Super AMOLED de 11 inch pe Galaxy Tab S9

Șeful DSCC Ross Young, cu informații foarte fiabile despre viitoarele telefoane și dispozitive pliabile, a scris pe Twitter că “ecranul de 11 inch a lui Galaxy Tab S9 va fi OLED”. Acest lucru ar putea duce la un nou impuls al vânzărilor de tablete Samsung.

Atât Tab S7, cât și Tab S8 au avut ecrane LCD cu rate de reîmprospătare de 120Hz. Mai mult decât respectabile pentru standardele actuale. Dar, aceste ecrane nu sunt la nivelul celor AMOLED aflate pe modelele “Plus” și “Ultra” din ultimii ani. Bănuim că specificațiile lui Galaxy Tab S9 ar trebui să rămână relativ neschimbate față de anul trecut. Asta însemnă o rezoluție de 2560×1600, 8GB de memorie, patru difuzoare și suport S Pen.

AMOLED (active-matrix organic light-emitting diode sau diodă organică emițătoare de lumină cu matrice activă). Este o tehnologie de ecran utilizată în telefoane, smartwatch-uri, media-playere, camere digitale, laptop-uri și televizoare.

Galaxy Tab S9, cât și Tab S9+ ar trebui să fie destul de asemănătoare, în afară de dimensiunea afișajului. Dar, va trebui să plătiți pentru uriașul Tab S9 Ultra pentru o creștere a memoriei RAM. Alte scurgeri au sugerat că seria Galaxy Tab S9 ar putea avea rezistență la praf și apă IP67 sau IP68. În același timp și cipul Snapdragon 8 Gen 2 For Galaxy găsit în seria Galaxy S23 va fi pe cele trei tablete. Probabil Galaxy Tab S9 va avea și o baterie mai mare, deoarece trecerea la AMOLED va necesita mai multă energie.

Anul trecut modelul Galaxy Tab S8 a primit o creștere de 50€ față de Tab S7. Suntem curioși dacă acest upgrade OLED va însemna un alt salt peste prețul de ~700€ de anul trecut. Dar chiar dacă va costa în plus, tot va fi mai ieftin decât Tab S8+, deci un câștig pentru cumpărători.