Galaxy Tab S9 FE și Tab S9 FE+: tot ce știm până acum

433
Samsung Galaxy Tab S9 FE
Sursa foto: via androidcentral.com

Galaxy Tab S7 FE a fost un dispozitiv de gamă medie respectabil pentru vremea sa, dar următoarele două tablete Fan Edition trebuie să facă mult mai mult. După ce a lansat Galaxy Tab S7 FE în 2021 și Galaxy S21 FE în ianuarie 2022, Samsung încă nu a lansat un alt dispozitiv „Fan Edition”. Acum, pe lângă viitoarea serie Galaxy Tab S9, probabil vom vedea și un Galaxy Tab S9 FE.

Ne-am gândit inițial că Samsung va lansa un Galaxy Tab S8 FE, pe baza mai multor zvonuri precedente. Dar informațiile recente sugerează că Samsung va sări peste acel model și va trece direct la un Tab S9 FE. De fapt la două modele Fan Edition, unul simplu și unul însoțit de “+”. Nu vom ști cu siguranță până când Samsung anunța tabletele, fie în timpul evenimentului Galaxy Unpacked alături de cele trei modele Galaxy Tab S9, fie mai târziu în cursul anului.

Design: Galaxy Tab S9 FE și Galaxy Tab FE+

Oricare ar fi situația, Samsung va vinde de fapt două tablete Fan Edition: Galaxy Tab S9 FE și Galaxy Tab S9 FE+. Galaxy Tab S9 FE și S9 FE+ vor trebui să găsească echilibrul potrivit între accesibilitate și caracteristici. Galaxy Tab S7 FE, deși un dispozitiv respectabil, nu a atins acel echilibru atât de bine cum a dorit Samsung.

Bazat pe scurgeri de informații și zvonuri, iată tot ce știm despre Samsung Galaxy Tab S9 FE și Tab S9 FE+. Potrivit OnLeaks, Tab S9 FE măsoară 254,3×165,8×6,7 mm cu un ecran de 10,9 inch (27,69 cm). Pentru comparație, tableta este foarte apropiată ca dimensiune de modelul Galaxy Tab S8, doar puțin mai groasă, mai scurtă și mai îngustă. Se pare că are difuzoare stereo, o singură cameră spate și un senzor de amprentă lateral. Galaxy Tab S7 FE nu avea un senzor de amprentă, făcându-l mai puțin sigur pentru utilizatori. Suntem încântați că Samsung a adăugat această caracteristică la ultima generație, presupunând că informația este corectă.

Galaxy Tab S9 FE+ va avea un display de 12,4 inch (31,50 cm) și măsoară 285,4×185,4×6,54 mm. Dimensiunile se potrivesc cu Galaxy Tab S8+, cu excepția faptului că este cu aproape un milimetru mai gros. Nu știm greutatea pentru cele două modele, dar grosimea suplimentară le-ar putea face mai grele. Informațiile nu menționează un S Pen, dar în randări vedem banda magnetică de pe spate. Deci aproape sigur că Tab S9 FE va avea și un S Pen.

Presupunem că cele două modele vor avea un rating IP68 cum va avea și seria Galaxy Tab S9. Potrivit lui Ross Young, ambele tablete vor fi livrate în patru opțiuni de culoare: gri, verde deschis, roz deschis și argintiu.

Specificații la cele două viitoare tablete Fan Edition

Recent numerele de model SM-X516B (6GB) și SM-X616B (8GB), au apărut pe Geekbench. Ulterior am aflat că aceste numere de model au fost de fapt, Galaxy Tab S9 FE și Tab S9 FE+. Potrivit AndroidCentral, ambele modele folosesc un procesor Exynos 1380. Este același procesor aflat și în Samsung Galaxy A54 5G. În mod ciudat, modelul de 6GB a obținut un scor puțin mai mare decât modelul de 8GB atât în single-core, cât și în multi-core (991/2410 vs. 980/2344).

Ambele modele au obținut scoruri semnificativ mai mari decât valorile de referință 654/1965 pentru Galaxy Tab S7 FE, măsurate de Future Labs, deși modelul testat avea doar 4GB. În comparație cu Galaxy Tab S8 de anul trecut cu 8GB – 1208/3228 – sunt mai slăbuțe.

Mai știm că Tab S9 FE+ va avea 8GB RAM, dar nu este clar dacă va avea mai puțin RAM în mod implicit, cu 8GB ca opțiune de upgrade. Cu Tab S7 FE, memoria a început cu 4GB RAM, cu upgrade la 6 sau 8GB la un preț semnificativ mai mare.

Nu știm ce tip de afișaj va avea Galaxy Tab S9 FE și nici rata de reîmprospătare. Presupunem că Samsung va rezerva ecranele Super AMOLED și rata de 120Hz pentru seria Galaxy Tab S9. Modelele Fan Edition vor veni probabil cu ecrane LCD.

Nu cunoaștem nici dimensiunea bateriei, viteza de încărcare, rezoluția camerei sau capacitatea de stocare. Dacă Samsung merge pe modelul lui Tab S7 FE, Tab S9 FE va avea încărcare de 45W, camere față/spate de 8/5MP sau mai bune și spațiu de stocare între 64 și 256GB cu un slot pentru card micro-SD. Tab S9 FE+ va avea două camere spate și o baterie mai mare pentru a se potrivi cu afișajul.

Galaxy Tab S9 FE și Galaxy Tab FE+: lansare și preț

Au fost informații că Tab S9 FE va fi lansat în 26 iulie, alături de seria Galaxy Tab S9. Cu toate acestea, Ross Young, care a divulgat mai multe informații despre modelele Galaxy Tab S9 FE, a spus că „producția modelelor Tab S9 FE este cu 2 luni în urma seriei S9”.

Dacă Samsung lansează seria Galaxy Tab S9 la sfârșitul lunii iulie, acestea ajung la vânzare la începutul lunii august. Deci, dacă Tab S9 FE este cu două luni în urmă, lansarea tabletei ar fi mai aproape de octombrie. Asta face mai puțin probabil ca Samsung să-și dezvăluie tabletele FE atât de curând.

Niciuna dintre informațiile și zvonurile de până acum nu a pomenit nimic despre prețurile la Galaxy Tab S9 FE sau Galaxy Tab S9 FE+. În acest moment putem doar specula pe baza lui Galaxy Tab S7 FE. Aproximativ 500€ pentru modelul 4GB/64GB, ~550€ pentru modelul 6GB/128GB sau 650 euro pentru modelul 8GB/256GB.

Tab S9 FE+ s-ar putea potrivi cu această schemă de prețuri, având în vedere că are și un afișaj de 12,4 inch. Deși nu putem decât să sperăm că Samsung începe cu mai multă memorie RAM și spațiu de stocare decât a făcut cu ultimul model.

În ceea ce privește Tab S9 FE, este posibil să înceapă de la un preț puțin mai mic. Între Galaxy Tab S8 și Galaxy Tab S8+ este o diferență de preț de aproximativ 150 de euro. Nu credem că Samsung Galaxy Tab S9 FE va scădea scădea sub 350€ cu specificațiile sale zvonite.

Cele două tablete se vor lansa cu Android 13 și interfața One UI 5.0. Ne așteptăm ca tabletele să primească patru actualizări ale sistemului de operare și cinci ani de suport de securitate.