Galaxy Time: ceasurile Samsung aduc planetele mai aproape

87
Galaxy Time
Sursă foto. Notebookcheck

Samsung oferă permanent noi fețe de ceas pentru propriile ceasuri inteligente. Acum gigantul tech sud-coreean a lansat un set de fețe de ceas Galaxy Time, dezvoltate în colaborare cu Agenția Spațială Europeană ESA. Noile fețe de ceas permit afișarea datelor în timp real din sistemul solar.

Fețele de ceas de pe ceasurile inteligente sunt cu siguranță un argument pentru a cumpăra un ceas inteligent față de un ceas analogic. Cadranele de ceas pot fi schimbate cu ușurință și adaptate la propriile preferințe și nevoi, potrivit Notebookcheck. Samsung a anunțat acum lansarea mai multor cadrane noi de ceas create în colaborare cu Agenția Spațială Europeană, pe baza unor date științifice precise.

Galaxy Time are scopul de a face sistemul nostru solar deosebit de tangibil, la doar o atingere de deget. Dar asta nu este tot. Chiar și relativitatea timpului ar trebui să fie mai ușor de înțeles de la încheietura mâinii, cu noile cadranele de ceas. Fiecare dintre cele opt planete din sistemul solar are propriul cadran. Acesta reflectă diferitele viteze de rotație ale planetelor și, prin urmare, diferitele lungimi ale zilelor. Fețele individuale ale ceasului corespund, de asemenea, aproximativ planetelor în ceea ce privește culoarea, Neptun fiind afișat în albastru intens și Marte în roșu.

ESA a fost fondată în 1975 și are sediul la Paris. Este a treia agenție spațială în lume, după NASA și Agenția Federală Spațială Rusă. Bugetul său pentru 2024 este de 7,8 miliarde de euro. România este membră ESA din 20 ianuarie 2011.

Utilizatorii vor primi, de asemenea, informații despre planetele din sistemul solar. De exemplu: cursul anotimpurilor planetare, numărul de luni și distanța dintre planete și soare, precum și distanța până la planeta Pământ. Poziția exactă este afișată față de Pământ. Noile cadrane de ceas au fost lansat cu ocazia trecerii la ora de vară pe 31 martie.

Sursă foto: Abobe Stock

Galaxy Time va fi disponibil în Magazinul Google Play începând cu această dată. Compatibilitatea este limitată la ceasurile Galaxy cu sistemul de operare Wear OS, cum ar fi seria Galaxy Watch 5 sau seria Galaxy Watch 6.