Samsung Galaxy Time: fețe de ceas pentru sistemul solar

101
Samsung First Watch Face for Solar System
Sursa Foto: via lbbonline.com

Agenția Spațială Europeană (ESA) este parteneră cu Samsung și Leo Burnett Germania și au lansat fețe de ceas Galaxy Time. Astfel oferă utilizatorilor de Galaxy Watch 6 și Watch 6 Classic o gamă de caracteristici cu adevărat galactice. Fețele de ceas Samsung Galaxy Time pentru sistemul nostru solar vă poate arăta cât este ceasul pe Saturn sau Jupiter. Da, puteți verifica acest lucru de la încheietura mâinii cu un ceas din seria Galaxy Watch 6.

Din know-how-ul științific pe care ESA – European Space Agency le-a pus la dispoziția dezvoltatorilor Samsung, a apărut ceva nou. Cu o privire asupra ceasului lor inteligent, utilizatorii cadranului de ceas Galaxy Time pot arunca o privire dincolo de orizontul planetei noastre, la planetele vecine. Pozițiile, distanțele și orele exacte ale lui Mercur, Venus, Marte, Jupiter, Saturn, Uranus și Neptun sunt calculate și afișate din datele în timp real ale ESA. Desigur, se poate citi și ora actuală de pe Pământ, potrivit lbbonline.

Problemele umanității nu au fost niciodată simple, dar acum par copleșitoare. Dar, fețele de ceas Samsung Galaxy Time ne lărgesc orizontul. Pământul nostru face parte dintr-un sistem mai mare. Sistemul Solar, din care face parte și Pământul, aparține de Calea Lactee. Timpul pământesc pe care îl trăim ca zile, ore și secunde nu se aplică planetelor noastre vecine.

„Vrem să ajutăm oamenii să înțeleagă mai bine sistemul nostru solar și complexitatea acestuia.” A spus Dr. Melanie Heil, om de știință la ESA. “Este important să privim în viitor și să includem întregul sistem solar dincolo de planeta noastră. Timpurile planetare fac posibilă abordarea înțelegerii caracterului relativ al timpului și lărgirea orizontului în viața de zi cu zi.”

ESA a fost fondată în 1980, are sediul la Paris și are ca membri 22 țări. ESA este o organizație independentă de Uniunea Europeană. România este membră ESA din 20 ianuarie 2011. Bugetul ESA pentru 2024 este de 7,8 miliarde de euro.

Pentru a obține o precizie maximă, dezvoltatorii Samsung se bazează pe măsurătorile ESA. Un design minimalist a fost derivat din datele privind viteza de rotație și orbita celor opt planete din jurul Soarelui. A trebuit dezvoltat un cadran separat pentru fiecare planetă în parte, deoarece zilele variază în lungime pe fiecare planetă. Cu o privire asupra ceasului inteligent, cadranul ceasului Galaxy Time ne spune ce ora este acum pe planetele noastre vecine. În plus, oferă distanța planetelor noastre vecine față de Soare și Pământ, numărul lunilor lor, poziția lor exactă și anotimpurile planetare.

Sursa Foto: via lbbonline.com

„Practic, a trebuit să regândim conceptul de timp și ceas. Pentru că ceasurile sunt făcute pentru ora de pe Pământ. Nu pentru planetele în care o zi durează mai puțin de zece ore sau mult mai mult decât pe planeta noastră natală.” A spus tehnologul Viktor Kislovskij. “Datele complexe au fost traduse într-un design minimalist. Suntem recunoscători pentru colaborarea cu oamenii de știință de la ESA care au făcut posibil proiectul.”

Leo Burnett Germania, în cooperare cu MetaDesign Berlin, este responsabil pentru creație. Fețele de ceas Galaxy Time sunt disponibile pe toate ceasurile Wear OS și sunt disponibile în Magazinul Google Play.