Galaxy Watch 3, iFixit ne liniștește: repararea nu va fi o problemă

1045
Sursa Foto: iFixit

Samsung Galaxy Watch 3 va ajunge efectiv pe piață doar în câteva săptămâni. Este un nou smartwatch Samsung cu multe funcții noi și plin de caracteristici. Este urmașul de drept al ceasului Galaxy Watch, chiar dacă Galaxy Watch 2 lipsește. Acum cunoscuții specialiști de la iFixit ne dau o veste excelentă. Noul ceas inteligent Samsung este ușor de reparat în caz de nevoie.

Scorul obținut de cel mai recent smartwatch Samsung depășește scorul obținut de cele anterioare: 7 din 10. La fel ca setul wireless Galaxy Buds Live – care a obținut 8 din 10 – Galaxy Watch 3 este descris ca fiind simplu de demontat și de reparat. Este un lucru foarte bun pentru utilizatori, pentru că o eventuală reparație poate prelungi mult durata de viață a smartwatch-ului.

Piesele din Galaxy Watch 3 pot fi ușor înlocuite

Închiderea carcasei la Samsung Galaxy Watch 3 se bazează pe șuruburi și o garnitură de cauciuc. Procedura de deschidere este simplă și nu este împiedicată de lipici. Este nevoie de o șurubelniță triunghiulară relativ obișnuită. După ce acestea au fost îndepărtate, va fi posibilă ridicarea capacului posterior, conectat la un cablu ușor și sigur de manevrat. Totuși iFixbit nu sfătuiește utilizatorii să facă această operație singuri, conform site-ului italian HDBlog. Este necesar apelarea la un centru service autorizat.
Accesarea celorlalte componente ale ceasului inteligent este relativ simplă. Bateria și ecranul sunt accesibile cu operații simple de demontare. Acumulatorul este atașat numai cu adeziv și, prin urmare, nu necesită un efort special pentru a-l scoate. Aproape toate componentele sunt modulare și pot fi înlocuite independent unele de altele. Dar sunt și piese care sunt mai greu de înlocuit.

iFixit este o companie din California, SUA, fondată în 2003. A lansat mai multe teardown-uri pentru dispozitive mobile și laptopuri. Termenul teardown înseamnă „rupe în jos”, în sensul de a distruge sau dezasambla ceva.

Sunt și câteva elemente care au împiedicat ca Samsung Galaxy Watch 3 să obțină un scor de reparabilitate mai mare. Este vorba despre senzorii fixați pe capacul din spate și fuziunea dintre digitalizatorul de sticlă și ecranul AMOLED produs de Samsung Display. Digitalizatorul de sticlă și ecranul sunt practic contopite. Acest lucru, spune iFixit, împiedică repararea sau înlocuirea doar a ecranului.

Acest scor este un plus mare pentru Samsung, dacă luăm în considerare că Galaxy Buds Live a obținut același scor. Trebuie avut în vedere că multe companii nu se apropie de acest scor, Apple obținând pentru căștile sale AirPods un scor de 0/10! Despre Apple Watch serie 5, iFixit spune că în general componentele nu sunt interschimbabile.