Galaxy Watch Active 2 primește măsurarea tensiunii arteriale

1218
Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

Atunci când a fost lansat Galaxy Watch Active 2 Samsung a făcut public și faptul că acesta va primi aplicația Health Monitor – măsurarea tensiunii arteriale. Smartwatch-ul Samsung a fost lansat în septembrie anul trecut și de atunci nicio mișcare. Acum, Samsung a anunțat oficial că smartwatch-ul Galaxy Watch Active 2 va primi Health Monitor în Q3 2020.

Aplicația Samsung de monitorizare a tensiunii arteriale a primit autorizarea de la Ministerul pentru Siguranța Alimentelor și Medicamentelor (MFDS) din Coreea de Sud. Această nouă funcție permite utilizatorilor să monitorizeze ușor și mai eficient sănătatea și să-și urmărească tensiunea arterială.

Galaxy Watch Active 2 va ajuta utilizatorii afectați de tensiunea arterială

La nivel global, tensiunea arterială ridicată este cunoscută ca responsabilă și pentru alte boli. Crește riscul de boli ale creierului, rinichilor, inimii, inclusiv accidente vasculare cerebrale și boli coronariene, dacă nu este gestionată corect. Aplicația Samsung Health Monitor îi ajută pe utilizatori să-și măsoare și să-și urmărească tensiunea arterială. Astfel le oferă oamenilor o perspectivă mai bună asupra sănătății și le permite să ia decizii pentru o viață sănătoasă.

Aplicația Samsung Health Monitor are potențialul de a ajuta milioane de oameni din întreaga lume care sunt afectați de hipertensiunea arterială”. A spus Taejong Jay Yang șeful echipei de sănătate, Business Communications Mobile la Samsung Electronics, conform NewsSamsung. „Acesta este unul dintre numeroasele exemple despre modul în care Samsung ajută oamenii. Compania integrează cele mai bune componente hardware cu cele mai noi inovații software pentru a inova experiențele mobile.”

Cel mai vechi document istoric despre tensiunea arterială datează din timpul Împăratului Galben (China), din 2600 î.Hr.C. Clericul englez Stephen Hales a făcut prima măsurare publicată a tensiunii arteriale în 1733.

După ce dispozitivul Galaxy Watch Active 2 a fost calibrat cu o manșetă tradițională, puteți pur și simplu să atingeți „Măsurați” tensiunea arterială oricând și oriunde. Aparatul măsoară tensiunea arterială prin analiza undelor pulsului, care este urmărit cu senzorii de monitorizare a frecvenței cardiace. Programul analizează apoi relația dintre valoarea de calibrare și modificarea tensiunii arteriale pentru a determina presiunea arterială. Pentru a asigura acuratețea, utilizatorii trebuie să își calibreze dispozitivul cel puțin la fiecare patru săptămâni. Utilizatorii ar trebui să își măsoare tensiunea arterială atunci când se odihnesc. Ei trebuie să se abțină de la măsurarea tensiunii atunci când lucrează, fumează sau consumă băuturi alcoolice.

Măsurarea tensiunii arteriale pe Galaxy Watch Active 2 disponibilă din Q3 2020

Prin adăugarea monitorizării tensiunii arteriale, Watch Active 2 va avea cele mai avansate capabilități de sănătate și wellness ale Samsung. Galaxy Watch Active 2 vine cu senzori de monitorizare a frecvenței cardiace mai sensibili și mai exacți și permite utilizatorilor să-și urmărească exercițiile fizice, somnul, stresul și să obțină informații medicale suplimentare care vă pot ajuta să vă îmbunătățiți bunăstarea.

Aplicația Samsung Health Monitor va fi disponibilă pe Galaxy Watch Active 2 în trimestrul al treilea și se va extinde progresiv la dispozitivele Galaxy Watch viitoare. Nu știm dacă această aplicație Health Monitor va trece și la Galaxy Watch sau alte smartwatch-uri mai vechi de la Samsung. Este posibil ca hardware-ul acestora să nu permită acest lucru.