Smartwatch-ul Galaxy Watch va veni cu sistemul de operare Tizen 4.0

1218

De acuma este clar, nu va fi un Gear S4. Samsung a decis să-și aducă smartwatch-urile sub brandul Galaxy și va lansa ca succesor a lui Gear S3 un Samsung Galaxy Watch în cursul acestui an. Deși au existat numeroase zvonuri în jurul numelui Galaxy Watch și posibilului său interval de lansare, nu a transpirat nimic oficial despre caracteristicile pe care le-ar putea oferi.

Samsung a înregistrat mărcile „Galaxy Watch” și „Galaxy Fit” la USPTO, prin luna mai, sugerând intenția sa de a aduce dispozitivele sale portabile sub brandul Galaxy. Acum site-ul SamMobile a confirmat că următorul smartwatch de la Samsung, succesorul lui Gear S3, va rula Tizen 4.0 din cutie. Același site a fost cel care a anunțat, în exclusivitate acum două luni, că urmașul lui Gear S3 se va numi Samsung Galaxy Watch și nu Gear S4.

Samsung Galaxy Watch va veni cu cea mai nouă versiune a sistemului de operare de casă a companiei  Samsung, Tizen 4.0, sistem lansat oficial cu mai mult de un an în urmă. Lucru deloc surprinzător, chiar dacă a fost vehiculată și o altă variantă.

Samsung nu a spus nimic despre noile caracteristici pe care Tizen 4.0 le va oferi pe smartwatch-urile sale. De asemenea compania Samsung ar dori să aștepte până la prezentarea oficială a ceasului inteligent Galaxy Watch înainte de a-și pune cărțile pe masă. Tizen 4.0 pune un mare accent pe ecosistemul Internet of Things și vine cu noi API-uri de control vocal, astfel încât ne putem aștepta, cel puțin, să vedem firma Samsung punând accentul pe debutul lui Bixby pe viitorul său smartwatch.

APIApplication Programming Interface sau interfața de programare a aplicațiilor. Reprezintă un set de definiții de subprograme, protocoale și instrumente pentru programarea aplicațiilor și software-ului. Un API poate fi pentru un sistem web, sistem de operare, sistem de baze de date, hardware sau software de biblioteci.

Samsung a înconjurat viitorul smartwatch Galaxy Watch de un mister aproape total. Numeroasele zvonuri legate de nume și sistemul de operare, acum elucidate, dar și despre data de lansare și caracteristici au ținut fanii și spectatorii acestui domeniu mereu în priză. Samsung, între timp, a ținut gura închisă și a lucrat la acest viitor model de smartwatch.

Poate singura informație, oarecum oficială, pe care am primit-o despre viitorul ceas este că Bixby va înlocui S Voice ca asistent virtual principal. De asemenea, este confirmată disponibilitatea smartwatch-ului în două dimensiuni. Dar, încă fanii nu pot răsufla ușurați, mai sunt multe altele de aflat despre Samsung Galaxy Watch.

Samsung Galaxy Watch va fi probabil prezentat pe 9 august concomitent cu Galaxy Note 9, la un eveniment special dedicat acestuia din urmă, la New York. Ambele dispozitive vor fi lansate la vânzare pe 24 august. Cel puțin despre Galaxy Note 9 avem confirmarea.

VIAIotgadgets
SURSĂSamMobile