Galaxy Watch Ultra a fost certificat de FCC și TDRA

122
Seria Galaxy Watch 7
Sursă foto: via GalaxyClub

Au circulat mai multe zvonuri în ultimul timp despre un smartwatch super premium Samsung. A fost numit pe rând Galaxy Watch 7 Ultra, Galaxy Watch X sau Galaxy Watch Ultra. Se pare că acesta din urmă va fi numele de piață, potrivit FCC. Aceeași agenție a confirmat și numele Galaxy Watch FE, care ar trebui să fie o ofertă accesibilă. Se preconizează că aceste ceasuri vor debuta alături de seria Galaxy Watch 7 în iulie.

Inițial se vorbea despre un Galaxy Watch 7 Ultra, apoi zilele trecute a apărut numele de Galaxy Watch X. Acest din urmă nume a apărut într-o publicație grecească care susținea că Samsung va numi modelul premium Galaxy Watch X. Aveam îndoieli cu privire la acuratețea raportului și aveam dreptate. Zilele trecute Organismul de reglementare al guvernului Emiratelor Arabe Unite – TDRA, a certificat viitorul smartwatch Samsung, dezvăluind numele său de marketing și numărul modelului. Este același număr de model (SM-L705F) despre care am mai scris. Mai mult, ceasul va purta numele Galaxy Watch Ultra. Va fi primul smartwatch marca Ultra de la Samsung.

De asemenea Galaxy Watch Ultra a apărut și în baza de date FCC. Descoperit de MySmartPrice, FCC a listat versiunea americană a dispozitivului (SM-L705U) cu încărcare wireless de 10W. Acest lucru este ciudat, deoarece modelul standard Galaxy Watch 7 se laudă cu o încărcare de 15W. Poate că această încărcare nu reflectă viteza reală de încărcare a lui Watch Ultra. Este posibil ca FCC să fi folosit un încărcător de 10W, dar va accepta încărcare de 15 W.

Tot de la FCC aflăm că viitorul ceas în SUA va fi disponibil cu suport Bluetooth, Wi-Fi, încărcare wireless și capabilități NFC. Nu aflăm ceva important aici, dar este o nouă confirmare că smartwatch-ul există. Un lucru interesant este că listarea pe TDRA nu îl numește Galaxy Watch 7 Ultra, ci pur și simplu îl listează ca Galaxy Watch Ultra.

TDRA – Telecommunications and Digital Government Regulatory Authority este o agenție federală de reglementare a telecomunicațiilor Emiratele Arabe Unite fondată în 2003. Printre altele se ocupă și de protejarea drepturilor consumatorilor.

Din câte știm în acest moment Galaxy Watch Ultra primește o schimbare de design destul de mare. Samsung ar putea opta pentru o combinație între o carcasă pătrată și un design circular al ecranului. Se pare că Watch Ultra va avea un afișaj de 1,5 inch în diametru. Dimensiunile sale generale îl fac să pară puțin mai mare decât Watch 6 Classic. Din ce vedem în aceste randări apare un al treilea buton care unește cele două tipice din partea dreaptă a ceasului. Zvonurile susțin că acesta este un „buton de acțiune”, dar nu știm exact ce face. Mai apare acolo, pe marginea stângă și o grilă pentru difuzor.

Sunt informații că Samsung Watch Ultra va avea rezistența la apă de 10ATM/100m și o durată de viață a bateriei de 100 de ore. Acesta ar fi un salt mare înainte pentru Samsung și Wear OS. Până acum cea mai mare durată de viață a bateriei, ~80 de ore, o are Galaxy Watch 5 Pro. Galaxy Watch Ultra va avea o baterie cu o capacitate nominală de 578 mAh, care poate fi comercializată ca o capacitate tipică de 600 mAh. Ne așteptăm ca procesorul Exynos W1000 fabricat cu tehnologia de 3 nm să fie la bord.

Pe lângă un ceas Ultra premium, Samsung are și o opțiune accesibilă în curs de dezvoltare, potrivit AndriodHeadlines. Acesta are numărul de model SM-R861 și se numește Galaxy Watch FE. Zvonurile spun că este un Galaxy Watch 4 redenumit, cu unele modificări interne în hardware și software. Galaxy Watch 4 are numărul de model SM-R860, deci se leagă lucrurile.

Toate aceste ceasuri sunt de așteptat să debuteze la următorul eveniment Samsung Galaxy Unpacked. Se zvonește că va avea loc la Paris, Franța pe 10 iulie, evenimentul va aduce și noi dispozitive pliabile Galaxy, căști și inelul Galaxy Ring. Vă reamintim că până acum Samsung nu a confirmat nimic oficial despre eveniment, nici ziua, nici dispozitivele care vor fi lansate. Dar, în spiritul tradiției Samsung din ultimii ani, toate zvonurile se vor adeveri în proporție de peste 95%.