Posibil un Galaxy Xcover 5 reperat pe Wi-Fi Alliance cu Android Pie

775

Un nou dispozitiv Samsung, care ar putea fi următorul smartphone din gama Galaxy Xcover, a fost certificat de către Wi-Fi Alliance cu Android Pie la bord. Smartphone-ul Samsung poartă numărul de model SM-G398F, care sugerează că ar putea fi Galaxy Xcover 5. Vă reamintim că numărul de model SM-G389F a fost dedicat lui Galaxy Xcover 4.

Anul trecut Samsung Galaxy Xcover 5 a fost listat temporar pe site-ul Samsung din Noua Zeelandă. A fost listat și atât, el nu a apărut oficial nici până astăzi. Cu această certificare de la Wi-Fi Alliance se pare că Samsung mișcă puțin lucrurile. Urmează și o certificare Bluetooth SIG și avizul Federal Communications Commission și probabil îl vom vedea pe piață.

O imagine cu posibilul Galaxy Xcover 5 a apărut anul trecut

O posibilă imagine a lui Samsung Galaxy Xcover 5 a fost realizată de Roland Quandt și publicată de site-ul german WinFuture, anul trecut. Smartphone-ul Samsung a fost prezentat cu o singură cameră foto spate și cu trei flash-uri LED amplasate vertical pe partea dreaptă. Conform SamMobile, nu a fost niciodată confirmat dacă dispozitivul era de fapt succesorul lui Galaxy Xcover 4 sau nu.

Dar cu atâtea lansări de telefoane din seria Galaxy A și Galaxy M, cu două sau mai multe camere foto la spate, este posibil ca gigantul tech sud-coreean să fi întârziat lansarea lui Xcover 5 pentru a aduce un hardware la camerele foto mai convingător. În ceea ce privește restul componentelor, știm doar ce procesor se va afla pe Xcover 5 și cât de multă memorie RAM va avea.

Primul Galaxy Xcover (GT-S5690) a fost anunțat și lansat de Samsung în august 2011. Galaxy Xcover 2 a fost lansat de Samsung în 2013. Urmașul său Galaxy Xcover 3 a fost lansat în iulie 2015. În martie 2017 a apărut Galaxy Xcover 4. Această serie Xcover se caracterizează prin telefoane cu rezistență ridicată pentru medii dure, sunt rezistente la apă și certificate cu standard militar.

Xcover 5 va ajunge și în Europa și probabil și în România

Când a apărut pe site-ul etalon de referință Galaxy Xcover 5, cu numărul de model SM-G398FN, a avut un procesor Samsung Exynos 7885 și 3 GB de RAM sub capotă. Aceste două lucruri îl situează pe Xcover 5 în gama modelelor bugetare de la Samsung, undeva lângă Galaxy M20. Ca în cazul celorlalte dispozitive Xcover, Samsung Galaxy Xcover 5 ar trebui să fie rezistent la apă cu certificare IP68 și să aibă o rezistență de nivel nivel militar cu standardul MLT-STD-810G.

Sperăm ca în perioada următoare să vedem și mai multe informații despre acest smartphone pentru a ne edifica pe deplin ce știe și ce poate Xcover 5. Sunt informații că Samsung Galaxy Xcover 5 va ajunge și în Europa. Ne așteptăm să vedem acest smartphone și pe piața din România.