Galaxy Z Flip 3 și Galaxy Z Fold 3 ar putea avea o certificare IPX8

361
Galaxy Z Flip 3 si Galaxy Z Fold 3 ar putea avea o certificare IPX8
Sursa Foto: via Atlas RFID Store

Cu câteva săptămâni în urmă, am aflat că viitoarele pliabile Samsung vor avea un rating IP oficial. Cu toate acestea, nu au fost informații despre ratingul IP exact al acestora. Toată lumea a presupus că Galaxy Z Flip 3 și Galaxy Z Fold 3 vor avea o certificare IP57, pentru rezistență la stropire. Dar, vor avea certificare IPX8!

Acum Max Weinbach, via SamMobile, a dezvăluit acum că Galaxy Z Flip 3 și Galaxy Z Fold 3 au un rating IPX8. Dacă aceste informații sunt adevărate, smartphone-urile pliabile de la Samsung ar putea rămâne protejate chiar și atunci când sunt scufundate în apă (la maxim 1,5 m până la 30 de minute). Este similar cu ratingul IP al smartphone-urilor emblematice convenționale Samsung, cum ar fi Galaxy S21 Ultra și Galaxy Note 20 Ultra.

Viitoarele pliabile Samsung rezistente la apă cu IPX8, dar mai puțin la praf

Trebuie să recunoaștem că am fost pesimiști cu privire la șansele celor două pliabile de a supraviețui apei și prafului. Nu credeam că Samsung poate certifica aceste pliabile cu IP68 cum are seria Galaxy S21 sau măcar IP67 cum are Samsung Galaxy A52 5G. Ne-am înșelat. Galaxy Z Flip 3 și Galaxy Z Fold 3 ar putea avea o certificare IPX8.

Dacă sunteți îngrijorat de acest „X”, nu ar trebui. Este puțin probabil ca praful să facă următorul dispozitiv Samsung complet inutilizabil. Aici, „X” nu este același lucru cu „0”. Înseamnă doar că producătorul nu a testat în mod specific produsul pentru protecția împotriva particulelor solide. Trebuie să aveți totuși grijă dacă luați Fold 3 și Flip 3 pe o plajă cu nisip.

50 de miliarde de tone de nisip de plajă și nisip fosil sunt utilizate în fiecare an pentru construcții. Nisipul din deșert, deși foarte abundent, nu este potrivit pentru beton. Oamenii care colectează nisip ca hobby sunt cunoscuți sub numele de arenofili.

Totuși, smartphone-urile pliabile nu vor fi rezistente la praf, de înțeles, având în vedere piesele mobile din balama. Compania sud-coreeană a dezvoltat un mecanism asemănător unei perii care elimină particulele de praf de la balama smartphone-urilor sale pliabile. Probabil că Samsung a îmbunătățit acest sistem de protecție contra prafului pe Galaxy Z Flip 3 și Z Fold 3. Cu toate acestea, se pare că nu este suficient pentru un grad de protecție contra prafului.

Samsung a îmbunătățit și designul următorului său set de smartphone-uri pliabile, făcându-le mai subțiri, mai compacte și mai durabile. În afară de caracteristicile IP, Galaxy Z Flip 3 și Galaxy Z Fold 3 au ecran UTG (Ultra Thin Glass) mai durabil și un spațiu mai mic între cele două părți atunci când sunt pliate.