Galaxy Z Flip 6: posibilă schimbare la ecranul exterior

77
Galaxy Z Flip 6
Sursă foto: TechRadar

Samsung Galaxy Z Flip 6 ar putea veni cu un downgrade surprinzător al ecranului exterior. Recent a apărut o fișă cu specificațiile viitorului Flip 6, iar ecranul exterior ne rezervă o surpriză neplăcută. Se pare că va avea un ecran LCD IPS în loc de unul AMOLED, astfel luminozitatea va fi mai slabă și culorile mai puțin vibrante. Ca primă concluzie, nu suntem deloc convinși că informația se va adeveri.

O astfel de schimbare ar fi una majoră, deoarece fiecare Flip de până acum avea un ecran extern Super AMOLED. Potrivit TechRadar, diagonala ecranului va măsura 3,4 inch (8,64 cm) și afișajul va avea o rezoluție de 720 x 748 pixeli, similar cu Galaxy Z Flip 5. Este o mișcare greu de înțeles a companiei Samsung, care a bulversat mediul online, mai ales că afișajele AMOLED permit rezultate vizuale de calitate superioară în comparație cu LCD-ul. Culorile sunt mai vibrante, nuanțele negre sunt mai închise, iar tehnologia este chiar eficientă din punct de vedere energetic. Repetăm, credem că este o greșeală și nu va fi în realitate un astfel de ecran exterior pe Galaxy Z Flip 6.

Nu știm de ce optează Samsung pentru un ecran mai rău decât unul AMOLED, dacă acest lucru se va întâmpla. Dar, dcă totuși va fi, sunt posibile două motive pentru această schimbare. În primul rând, ecranele LCD sunt „mai puțin predispuse la arderea ecranului… prin urmare tind să reziste mai mult”. Samsung ar putea prefera astfel un ecran mai durabil. În al doilea rând, sunt „mai ieftine de produs decât ecranele OLED”. A existat un zvon că Flip 6 va avea un preț de 1.099 dolari/euro, iar compania ar putea căuta să câștige bani în plus cu acest telefon.

Totuși, cunoscutul site SamMobile nu este de acord cu această informație. Cei de acolo susțin că Galaxy Z Flip 6 nu va avea un ecran exterior LCD și va păstra afișajul AMOLED. Ei explică că „angajatul Samsung care a publicat fișa cu specificații a făcut o greșeală de tipar”. Nu se știe dacă acest lucru este adevărat sau nu, deoarece publicația nu menționează sursa sau cum au primit informațiile. Astfel afirmația ar putea fi total lipsită de temei, exact cum am scris mai sus.

LCD – Liquid Crystal Display. Cristalele lichide sunt combinații chimice de natură organică aflate în stare lichidă. George H. Heilmeier, de la RCA Laboratories, a fost trecut în National Inventors Hall of Fame și creditat cu invenția LCD.

În plus față de modificările ecranului exterior, „materialele de marketing publicate Evan Blass” dezvăluie că Samsung actualizează modul Interpreter atât pe Z Flip 6, cât și pe Z Fold 6. Interpreter, dacă nu sunteți familiarizat cu acestea, oferă utilizatorilor o mai ușoară angajare în conversații în alte limbi. De exemplu, vorbești în microfon și instrumentul îți traduce rapid cuvintele, iar textul apare într-o altă limbă în partea de jos a ecranului.