Samsung Galaxy Z Flip 6 va primi mai multă memorie RAM

64
Galaxy Z Flip 6
Sursă foto: AndroidAuthority

O nouă zi, o nouă informație despre Samsung Galaxy Flip 6. Acum am aflat că viitorul telefon Samsung cu pliere pe orizontală va veni cu 12GB de memorie RAM împreună cu 256 și 512GB spațiu de stocare la bord. Aceasta va marca prima actualizare a memoriei RAM pentru seria Z Flip de la debutul său în 2020.

Samsung a rămas cu 8GB de RAM pe dispozitivele sale din seria Galaxy Z Flip, încă de când a dezvăluit primul model în urmă cu patru ani. Potrivit AndroidAuthority, în cele din urmă Samsung a decis o schimbare important cu Galaxy Z Flip 6.

Potrivit noilor informații împărtășite de Ishan Agarwal pe X, Samsung va oferi viitorului Flip 12GB de RAM. Ishan Agarwal a mai dezvăluit că dispozitivul va fi disponibil în două configurații de stocare, modelul de bază având 256GB de stocare și o variantă premium cu 512 GB de stocare.

RAM sau Random Access Memory – Memorie cu acces aleatoriu este memoria principală a unui telefon sau PC. Acest tip de memorie oferă acces direct la orice locație sau adresă a ei, în orice ordine, chiar și la întâmplare. Memoria DRAM este volatilă, adică informațiile stocate se pierd când telefonul nu are curent pentru funcționare.

Piața DRAM este în prezent condusă de trei furnizori majori – Samsung și SK Hynix din Coreea de Sud și Micron Technology din SUA. Aplicațiile standard folosesc între 130 și 400MB de RAM. Google Foto folosește ~700MB din RAM.

Upgrade-ul RAM ar putea fi atribuit noilor caracteristici de Inteligență Artificială (Galaxy AI). Samsung a confirmat deja că dispozitivele sale pliabile de nouă generație vor veni cu noi funcții Galaxy AI. În același timp vor oferi utilizatorilor posibilitatea de a alege între modelele AI bazate pe cloud și pe dispozitiv. Memoria RAM suplimentară ar trebui să ajute la accelerarea procesării pe dispozitiv și să ofere o experiență mai bună pentru utilizator.

Postarea lui Agarwal confirmă și alte detalii pe care le-am văzut în informațiile anterioare. Este vorba despre procesorul Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3, un afișaj pliabil FHD+ de 6,7 inch (17,02 cm) cu rata de actualizare de 120Hz. Telefonul va avea o baterie de 4.000 mAh. Încă nu este clar dacă Flip 6 va avea suport pentru încărcare rapidă de 25W sau 35W. Departamentul foto este compus din două camere 50MP + 12MP și un selfie shooter de 10MP.

Cu toate acestea, nu va trebui să așteptăm prea mult pentru confirmare. Samsung va oficializa dispozitivul în timpul următorului său eveniment Galaxy Unpacked, pe 10 iulie.