Galaxy Z Flip este cel mai bine vândut dispozitiv pliabil din 2020

835
Sursa Foto: gizmochina.com

Samsung a lansat Galaxy Z Flip la începutul acestui an ca al doilea smartphone pliabil după Galaxy Fold. Încă de la lansare acest inedit telefon pliabil s-a vândut foarte bine. A fost lansat și în ediții speciale și peste tot în lume a fost foarte bine primit.

Și, pentru a pune cireașa pe tort, acum Samsung Galaxy Z Flip a fost cel mai bine vândut smartphone pliabil din 2020. Conform celui mai recent studiu de piață al DSCC (Display Supply Chain Consultants), acest smartphone a fost cel mai vândut dispozitiv pliabil din 2020 până acum.

UTG un mare atu pentru Samsung Galaxy Z Flip

Spre deosebire de Samsung Galaxy Fold, Galaxy Z Flip este un telefon pliabil tip clamshell. Telefonul este alimentat de același chipset Qualcomm Snapdragon 855, chiar dacă a fost lansat anul acesta alături de seria Galaxy S20.

Panoul flexibil AMOLED de pe acest telefon este bine protejat cu un strat de UTG (Ultra Thin Glass). Acest lucru îl face mai durabil decât Samsung Galaxy Fold. Primul smartphone pliabil de la Samsung utilizează un ecran CPI (Colorim Polyimide). De asemenea, a fost lansat la un preț ușor mai mic de 1.350€, comparativ cu 2.000€ pentru Galaxy Fold.

Toți acești factori, pe lângă mai multe reduceri din când în când, îl fac mai atractiv pentru clienți decât Galaxy Fold. Acesta este motivul pentru care se vinde mult mai bine decât dispozitivul anterior. Vedeți pe iLoveSamsung o comparație între Galaxy Z Flip și Motorola Razr.

DSCC este o companie de cercetare de piață cu sediul în Austin, SUA. Oferă studii și informații privind tendințele pieței afișajelor și servicii de consultanță în industria afișajului. Compania are mai multe birouri în SUA, precum și în Japonia, Coreea și China.

Conform GizmoChina, analistul și șeful DSCC Ross Young susține că Flip-ul Samsung a fost până acum cel mai vândut dispozitiv pliabil în 2020. La prețul său, chiar dacă este destul de mare, este mult mai accesibil decât Galaxy Fold. UTG este cel mai mare câștig pentru Z Flip. Potrivit lui Ross Young, același material va fi folosit și pe ecranul lui Galaxy Z Fold 2.

Anul trecut, Samsung ar fi urmărit vânzările a șase milioane de dispozitive flexibile în 2020. Deși sună ambițios, mai ales acum că ne aflăm în mijlocul unei pandemii, Galaxy Z Flip este un dispozitiv pe care compania poate conta pentru a stimula vânzările.