Samsung Galaxy Z Flip ar putea primi și o variantă 5G

682
Sursa Foto: phonearena.com

Telefonul pliabil Samsung Galaxy Z Flip ar putea primi o variantă 5G. Acest model cu o conexiune 5G ar putea fi planificat pentru lansare la sfârșitul acestui an. Galaxy Z Flip a avut un mare succes nesperat nici de Samsung. Lotul său inițial vânzându-se extrem de rapid, gigantul sud-coreean a fost nevoit să crească producția pentru a răspunde cererii. Este foarte impresionant, luând în considerare prețul de aproximativ 1.400 de euro al lui Z Flip.

Considerat inițial un smartphone de nișă cu dimensiunile compacte și design frumos s-a dovedit a fi atrăgător pentru doamne. Desigur, design-ul subțire și pliabil vine cu sacrificii, unul major fiind capacitatea mai mică a bateriei. Bateria de 3.300mAh trebuia împărțită în două bucăți mai mici, care sunt stocate în cele două jumătăți ale telefonului. Bateria lui Samsung Galaxy Z Flip are totuși o durată de aproximativ 11 ore.

O conectivitate 5G pe Galaxy Z Flip ar crește și mai mult vânzările acestuia

Aducerea unei conectivități 5G pe Galaxy Z Flip ar putea avea un impact imens asupra acestuia, conform PhoneArena. O conectivitate 5G nu doar că îi crește prețul unui telefon dar, îi și afectează durata de viață a bateriei. Mai multe informații și teste în acest sens spun că la un telefon cu 5G consumul de energie este mai mare cu 20%.

Acest lucru a fost subliniat recent și de directorul general al Redmi, Lu Weibing, pe site-ul Weibo. Sigur că acesta s-a referit la telefoanele produse de compania sa. Este clar că același lucru se întâmplă și pe smartphone-urile Samsung doar că într-o proporție mai mică. Totuși, în general Samsung a pus baterii mai mari în telefoanele sale 5G.

Redmi este un sub-brand deținut de compania chineză de electronice Xiaomi. A fost anunțat pentru prima dată în iulie 2013 ca linie de smartphone-uri bugetare. Apoi Redmi a devenit o sub-marcă separată a Xiaomi în 2019. A debutat pe piață în 2019 cu seria Redmi K.

O conectivitate 5G este o caracteristică foarte căutată în telefoanele moderne. Samsung este hotărât să o includă în cât mai multe telefoane, chiar și în modele mid-range. De exemplu, Galaxy A51 a primit recent certificarea Wi-Fi a variantei 5G și lansarea este iminentă. Galaxy A71 5G îi calcă și el foarte hotărât pe urme. Asta arată că Samsung nu va trece cu vederea dispozitivele bugetare și probabil și alte modele mid-range vor primi versiuni 5G.

Dacă Samsung va găsi sau nu o modalitate de a include 5G într-o viitoare versiune Galaxy Z Flip fără a sacrifica durata de viață a bateriei, va fi un lucru excelent. Este posibil ca Samsung să găsească și o posibilitate de a mări capacitatea bateriei pe Galaxy Z Flip 5G. Ar fi cu siguranță ar fi o realizare impresionantă.