Galaxy Z Fold 6: cadru de titan, mai subțire și mai ușor

218
Galaxy Z Fold 6 cadru de titan
Sursă foto: TechRadar

Chiar dacă până acum au apărut mai multe informații despre Fold 6 aveam doar o imagine parțială a viitorului telefon. Dar cea mai recentă scurgere de specificații dezvăluie aproape tot ceea ce ar putea oferi Galaxy Z Fold 6. Potrivit acesteia, pliabilul ar putea moșteni o caracteristică văzută anterior pe Samsung Galaxy S24 Ultra.

Potrivit TechRadar, care citează leakerul @chunvn8888, Galaxy Z Fold 6 va avea o „construcție din titan”. Acest lucru înseamnă un cadru lateral din titan. Este un material mai premium și mai rezistent decât aluminiul folosit de Galaxy Z Fold 5. Același material, o noutate tot mai prezentă în telefoane, se află pe lateral și în iPhone 15 Pro Max, iPhone 15 Pro și Galaxy S24 Ultra.

Leakerul @chunvn8888 mai susține că Galaxy Z Fold 6 va avea o baterie de 4.600 mAh, făcând-o puțin mai mare decât cel de 4.400 mAh din Fold 5. Tot de la el am mai aflat că Fold 6 va fi mult mai subțire (11 mm) grosime atunci când este pliat, în comparație cu predecesorul său de 13,4 mm. Se presupune că va fi și mult mai ușor – poate din cauza utilizării titanului. Sursa nu spune ce greutate va avea, dar pentru referință Galaxy Z Fold 5 are 253 grame.

Alte specificații și detalii enumerate includ trei opțiuni de culoare, deși acestea nu sunt specificate și camera de sub afișaj va fi îmbunătățită. Procesorul Snapdragon 8 Gen 3 For Galaxy va fi la bord. Aceeași sursă mai afirmă că Galaxy Z Fold 6 nu va avea un slot S Pen și că va fi puțin mai lat decât Z Fold 5.

Un leaker (sursă/informator secret) este o persoană care oferă oamenilor în mod regulat informații, unele secrete, cu privire la diferite evenimente sau descoperiri din varii domenii. Uneori acestea sunt oferite în schimbul unor sume de bani.

În cele din urmă vor exista trei camere (presupunem trei camere la spate). Nu sunt date specificațiile acestora, dar un alt cunoscut leaker, Yogesh Brar, susține vor fi de 50MP, 10MP și 12 megapixeli

Acestea sunt aceleași specificații ale camerei aflate pe Galaxy Z Fold 5. Este o cameră principală de 50MP, una cu teleobiectiv de 10MP cu zoom optic de 3x și un ultra-wide de 12MP. Nu este prima dată când auzim de aceste camere și, Fold 6 ar putea păstra acele camere, deși au fost și zvonuri fanteziste despre o cameră de 200MP.

Același Yogest Brar mai susține că ecranul exterior va fi de 6,4 inch (16,26 cm), față de 6,2 inch pe Fold 5. Acest ecran va avea un raport de aspect de 20: 9 (în loc de 23,1: 9). Deci nu va fi la fel de înalt. Raportul de aspect se referă la relația lățimii cu înălțimea, nu la dimensiunea reală a imaginii. Este exprimat ca două numere separate cu aceeași unitate de lungime. De asemenea, ecranul pliabil al lui Fold 6 va avea un raport de aspect de 1,08: 1, aproape pătrat. Totuși, Yogest Brar adaugă că aceste rapoarte de aspect s-ar putea schimba înainte de lansare.

Totuși, dacă toate cele de mai sus se vor adeveri, Galaxy Z Fold 6 ar trebui să aibă o construcție mai premium, să fie mai subțire și mai ușor, să fie mai puternic, să aibă cel puțin o cameră îmbunătățită și o baterie mai mare. Da, ecranul exterior va fi și el mai lat, prin urmare va fi mai mai ușor de utilizat. În acest fel vom avea upgrade-uri semnificative față de Fold 5.

Galaxy Z Fold 6 și Galaxy Z Flip 6 vor fi lansate în iulie sau august. Până atunci ne așteptăm la mai multe zvonuri, dar și surprize, despre ambele modele pliabile.