GameDriver – performanțe excelente de joc pe Galaxy S20 și Note 20

496
Samsung GameDriver performante excelente de joc pe Galaxy S20 si Note 20
Sursa Foto: play.google.com

Jocurile mobile sunt mai populare ca oricând, iar telefoanele emblematice Samsung sunt perfect adaptate pentru acest lucru. Afișajele cu rată mare de reîmprospătare, bateriile mari și procesoarele puternice fac din telefoanele Samsung dispozitivele perfecte pentru orice joc. O nouă aplicație Samsung GameDriver a fost lansată pe 6 decembrie pentru unele jocuri. Practic, aplicația Samsung GameDriver va permite companiei să furnizeze actualizări mai frecvente pentru GPU-ul telefonului dvs.

Compania a anunțat Galaxy GameDev la Samsung Developer Conference în 2016. De atunci colaborează cu o serie de companii majore de motoare de jocuri, editori și orice dezvoltator care creează jocuri pentru dispozitivele Galaxy. Este normal, smartphone-urile Galaxy sunt cea mai mare platformă de jocuri mobile din lume.

Samsung GameDriver în curând pe mai multe dispozitive Galaxy

Pentru un plus de performanță a jocurilor, Samsung a lansat software-ul GameDriver pe Play Store. În acest fel se pot actualiza driverele GPU fără a fi nevoie de actualizări complete ale sistemului, conform Android Police. Samsung lucrează cu peste 50 de parteneri, inclusiv ChuckleFish, Crytek și Unity. Noile drivere sunt acceptate în prezent doar într-un număr limitat de jocuri: Call of Duty: Mobile, Black Desert și Fortnite.

Lista titlurilor ar trebui să se extindă în curând, cu dezvoltatori precum Square Enix, Crytek și Deep Silver la bord. În prezent, acest lucru este disponibil numai pe seria Galaxy S20 și seria Galaxy Note 20. Optimizarea GPU a fost realizată printr-o colaborare cu Google „și principalii furnizori GPU precum ARM și Qualcomm”, a spus Samsung. Compania a promis că, în ciuda numărului limitat de dispozitive care acceptă GameDriver de la început, numărul va crește „în curând”. GameDriver este disponibil acum în Magazin Play.

Black Desert este un joc al dezvoltatorului sud-coreean Pearl Abyss, lansat în 2015. O versiune mobilă pentru Android și iOS a fost lansată pe 11 decembrie 2019. În martie 2020, jocul a ajuns la 30 de milioane de jucători și a avut încasări de 1,5 miliarde USD în întreaga lume.

Capacitatea de a vă actualiza driverele GPU fără o actualizare de sistem este benefică din mai multe motive. Dacă o actualizare cauzează probleme, Samsung poate lansa o soluție prin Play Store mai rapid și fără a aștepta aprobarea operatorului. Cu noua aplicație GameDriver, compania dorește în mod clar să facă din jocuri o prioritate.