Gamepad Samsung pentru smartphone-urile Galaxy

710
Sursa Foto: letsgodigital.org

Telefoanele noastre mobile nu mai sunt folosite doar pentru a efectua apeluri. Foarte mulți dintre noi folosim smartphone-ul în mod regulat pentru a consulta internetul sau pentru a face o fotografie sau un videoclip. Nu în ultimul rând, jocurile pe dispozitivele mobile devin tot mai populare. Acum un Gamepad Samsung a fost brevetat de compania sud-coreeană.

Nu este surprinzător, deoarece smartphone-urile sunt din ce în ce mai puternice, astfel încât chiar și cele mai grele jocuri se pot juca și pe un smartphone. Mai mult, avem întotdeauna telefonul la îndemână, așa că, chiar dacă nu aveți nimic de făcut în mers, puteți juca întotdeauna un joc. Samsung dezvoltă un gamepad avansat cu joystick-uri, D-pad cu butoane și declanșatoare. Gamepad Samsung are baterie încorporată, sistem de ventilație și motor cu vibrații. Și, foarte important, un adaptor potrivit pentru telefoane de dimensiuni diferite.

Un nou Gamepad Samsung pentru a răspunde nevoilor actuale

Samsung a publicat recent o postare pe blogul său oficial intitulată: „PS5 sau Xbox X? Nu, afișajul dvs. va fi decisiv în 2020„. Prin această postare, gigantul tech pare să indice faptul că seria recent introdusă Samsung Galaxy S20 cu ecranul său de 120 Hertz va oferi o experiență la fel de bogată ca și cum ai juca prin intermediul unei console de jocuri.

Cu toate acestea, există și un dezavantaj clar al jocurilor prin intermediul smartphone-ului. Ecranul tactil nu este cel mai ideal mod de a opera jocuri. Mulți preferă un controler de joc sau un mouse și o tastatură. Acesta este unul dintre motivele pentru care există multe tipuri de accesorii pentru jocuri mobile, cum ar fi un gamepad în care vă puteți pune telefonul.

Gamepad – este un tip de controler de joc ținut cu două mâini, unde degetele sunt folosite pentru comenzi. Prima consolă de joc livrată cu un gamepad a fost Nintendo Famicom în 1983. A fost comercializată în întreaga lume ca Nintendo Entertainment System.

Samsung a lansat mai multe GamePads în trecut. În primul rând pentru Samsung Galaxy S4 și la scurt timp, un EI-GP20 pentru Samsung Galaxy Note 3. Este foarte posibil să ne așteptăm la un alt gamepad de la Samsung în viitorul foarte apropiat. Unul care răspunde pe deplin nevoilor timpului nostru.

Gamepad Samsung cu motor vibrator și baterie încorporată

În septembrie 2019, Samsung a depus un brevet la WIPO (Oficiul Mondial de Proprietate Intelectuală) pentru un „dispozitiv electronic sau terminal mobil pentru control auxiliar”. Brevetul a fost publicat pe 12 martie 2020 și include documentație extinsă cu privire la un gamepad Samsung pentru smartphone-uri.

Gamepad-ul Samsung are mai multe butoane de control în stânga și în dreapta ecranului. În stânga vedem – de sus în jos – un joystick, un D-pad și două butoane mici. Același lucru este și pe partea dreaptă, cu excepția faptului că D-pad-ul a fost înlocuit cu patru butoane separate. Gamepad-ul patentat de Samsung are, de asemenea, două butoane pentru umăr, iar pe spate există și două declanșatoare.

Desigur, nu doriți ca telefonul să se încălzească prea mult în timpul unei sesiuni lungi de joc. Acesta este motivul pentru care accesoriul pentru jocuri este echipat cu două ventilatoare, plasate atât în ​​stânga cât și în dreapta. Căldura este apoi disipată prin deschiderea rotundă din spate.

De asemenea, a fost luată în considerare durata bateriei. Deoarece sesiunile lungi de jocuri consumă mult din energia bateriei. Pentru a împiedica descărcarea rapidă a bateriei, gamepad-ul este echipat cu propria baterie. Două în total; deoarece câte o baterie este plasată în ​​prinderea consolei din stânga cât și în cea din dreapta.

Gamepad Samsung cu un adaptor pentru diferite modele de telefoane

În plus, gamepad-ul va fi livrat cu un adaptor separat, ceea ce face posibilă utilizarea modelelor de smartphone-uri de dimensiuni mai mici. Prin plasarea smartphone-ului „mai mic” în adaptor, acesta va fi compatibil cu gamepad-ul. Aceasta înseamnă că Samsung nu trebuie să dezvolte un gamepad separat pentru fiecare dimensiune a ecranului.

Dacă conectați telefonul mobil direct la gamepad, conexiunea va fi prin USB. Dacă utilizați adaptorul furnizat, conexiunea USB nu poate fi utilizată, astfel încât dispozitivul va fi conectat fără fir la gamepad. Pentru aceasta, dispozitivul de jocuri este echipat cu conectivitate Bluetooth și Wi-Fi.

Un motor cu vibrații este de asemenea încorporat, astfel încât utilizatorii să primească feedback direct prin intermediul gamepad-ului în timpul jocului. Mai mult, regulatorul de jocuri mobile este echipat cu un microfon și un modul audio. De asemenea, nu va lipsi o conexiune pentru căști, conform descrierii brevetului.

În timpul lansării seriei Samsung Galaxy S20, producătorul coreean a anunțat că a încheiat un parteneriat cu divizia Xbox Microsoft. Noul joc pentru smartphone Forza Street este începutul acestei colaborări, a anunțat Samsung. Împreună, companiile se străduiesc să ofere o „experiență premium de streaming bazată pe cloud”.

Este evident că în viitor va fi posibilă utilizarea noului serviciu de streaming XCloud prin intermediul unui telefon Galaxy. Acest serviciu de streaming de jocuri de noroc este în prezent în curs de testare și este de așteptat să se încheie în 2020. Probabil va fi lansat concomitent cu noua consolă Xbox seria X. Va fi omologul lui Google Stadia.

Este posibil ca Samsung să introducă și un gamepad până atunci, pentru a duce experiența de jocuri mobile la un nou nivel. Gamepad-ul patentat pare a fi un accesoriu fantastic pentru Samsung Galaxy Note 20, așteptat la jumătatea anului 2020.

SURSĂLetsgoDigital