Samsung Gear Fit Pro și Gear POP pot fi prezentate la Tizen Developer Conference

1511
Tizen Developer Conference va începe în San Francisco, California, iar Samsung este așteptat să dezvăluie câteva produse noi, alimentate de sistemul său de operare Tizen. Unul dintre aceste produse este probabil Gear Fit Pro care va purta numărul modelului SM-R365, un tracker de fitness (dispozitiv de urmărire a activității de fitness) despre care am auzit deja de la începutul acestui an, când Samsung a înregistrat o marcă comercială sub acest nume. Gear Fit Pro pare să fie un succesor avansat al tracker-ului de fitness Samsung Gear Fit2 care a fost lansat anul trecut. Samsung Gear Fit2 este echipat cu un senzor GPS și monitor de frecvență cardiacă și poate urmări caloriile arse, distanța parcursă și multe altele, precum și diferite tipuri de activități cum ar fi alergarea, mersul pe jos și ciclismul. Din păcate, nu se știe prea multe despre viitorul dispozitiv portabil Samsung alimentat de Tizen. Zvonurile spun că Gear Fit Pro va fi strâns legat de platforma de sănătate Simband pe care Samsung a lansat-o cu trei ani în urmă, ceea ce ar trebui să ofere utilizatorului urmărirea stării personale de sănătate.

Simband, este o platformă de sănătate lansată de Samsung, în parteneriat cu Digital Health Innovation Lab., și are cu o serie de senzori care monitorizează temperatura corpului, nivelul oxigenului sau frecvența cardiacă, etc. Spre deosebire de smartwatch-urile Samsung Gear, Simband este o platformă deschisă care poate fi accesată și de alte companii. 

Un alt dispozitiv portabil fabricat de Samsung cu sistem de operare Tizen, pe care l-am putea vedea lansat săptămâna viitoare la San Francisco se numește Samsung Gear POP. Este, de asemenea, cunoscut sub numărul de model SM-R600, dar în afară de această informație, nu există alte detalii disponibile în acest moment. Din nefericire, nu este clar ce va fi acest dispozitiv, până acum este un mister total! Aceste informații sunt  în conformitate cu zvonurile apărute, deoarece nu avem nici o dovadă clară că Samsung va anunța Gear Fit Pro și Gear POP săptămâna viitoare. Samsung nu a anunțat nimic oficial până în acest moment, chiar dacă informațiile ar avea sens, pentru că este un moment prielnic să dezvăluie aceste dispozitive la Tizen Developer Conference din San Francisco, SUA.