Tot ce știm despre Gear S4, caracteristici, preț și data lansării

4854

Ultimele zvonuri sugerează că Samsung Gear S4 va fi prezentat la IFA 2018 Berlin, mai degrabă decât alături de Galaxy Note 9, în 9 august. În plus, sunt zvonuri că ar putea veni într-o nouă culoare, aurie, pe lângă culorile tradiționale de acum, negru și argintiu. Samsung Gear S4 este așteptat de mai bine de un an și jumătate, însă Samsung a prezentat doar un Gear Sport în anul 2017 și acesta nu poate fi considerat un urmaș al smartwatch-ului Samsung Gear S3.

Atât Gear S3 Classic și Frontier, cât și Gear Sport sunt ceasuri impresionante și orice alt model pe care Samsung intenționează să-l lanseze în continuare trebuie să fie peste acestea. Tot ce știm cu certitudine în acest moment despre viitorul smartwatch de la Samsung este că nu știm nimic concret.

Mai multe brevete futuriste arată caracteristici care ar putea fi oricând incluse în viitorul ceas inteligent, dar nimic nu este sigur. Noile zvonuri sugerează că Samsung se va concentra pe caracteristici de urmărire a sănătății, pe fitness și pe urmărirea somnului, dar și pe conectivitatea la internet.

Vă vom prezenta în continuare tot ce știm despre viitorul Samsung Gear S4 sau Galaxy Watch S4, zvonuri, scurgeri de specificații, împreună cu o listă a lucrurilor pe care vrem să le vedem pe Samsung Gear S4.

Ce știm despre Samsung Gear S4:

  • Designul și afișajul lui Gear S4. Potrivit SamMobile, compania Samsung intenționează să lanseze două dimensiuni pentru Gear S4 și aceasta poate fi o alegere mai potrivită pentru cei care au încheieturi mici și, prin urmare, au nevoie de ceasuri mai mici. Apple Watch vine în variante de 38 mm și 42mm, deci probabil Samsung va dori să meargă pe două variante ca dimensiune. Sunt zvonuri despre Gear S4 în argintiu, auriu și negru, cele două versiuni ale ceasului se vor lansa în negru și argintiu în timp ce culoarea aurie va fi disponibilă numai pe una dintre ele. Când spunem două versiuni, nu vorbim ca dimensiuni, sunt versiuni ca ceas sportiv sau elegant, gen Classic și Frontier. Nu știm cu certitudine, dar presupunem că va exista un afișaj de 1,3 inch, dimensiune folosită de Samsung la modelele anterioare ale smartwatch-ului Gear. Cureaua va fi probabil confortabilă pentru exerciții fizice, dar probabil vor exista alte opțiuni, cum ar fi piele, pentru ocazii mai elegante.
  • Știm că dispozitivul are un numar de model SM-R800, care ar urma după Gear S3 Frontier si Classic care au avut numerele de model SM-R770 și SM-R760. Gear Sport avea numărul SM-R600, ceea ce ar sugera că dispozitivul pe care Samsung lucrează acum va fi numit Gear S4.
  • Ne așteptăm ca Samsung să pună software-ul Tizen pe Gear S4, dar având în vedere zvonurile de schimbare a numelui la Galaxy Watch, Samsung ar putea decide să îmbrățișeze sistemul de operare Google Wear. Dacă se va numi Samsung Galaxy Watch, aceasta ar putea însemna ca S4 să includă software-ul Google înăuntru. Ar fi o surpriză totuși, pentru că utilizatorii de Gear S3 cu Tizen OS sunt extrem de mulțumiți de aceste telefoane. Alte caracteristici, cum ar fi specificațiile procesorului, sunt neclare momentan, dar sperăm că vom auzi despre asta în următoarele săptămâni ce mai sunt până la prezentare.
  • Mai mulți senzori, conform informațiilor se vor regăsi pe Gear S4. S Health va primi unele mari upgrade-uri. Unul dintre punctele de interes pentru îmbunătățirile Samsung va fi urmărirea profunzimii somnului. Un monitor de tensiune arterială va fi integrat, dar în general monitorizarea sănătății va fi unul dintre principalele motive pentru cumpărarea acestui ceas. Un lucru pe care îl considerăm foarte probabil în Gear S4 este prezența asistentului vocal Samsung Bixby, înlocuind S Voice.
  • LTE este, de asemenea, setat să fie o caracteristică importantă a ceasului, operatorii americani Verizon, AT & T și T-Mobile sunt toți interesați când va fi lansat Gear S4. Nu știm în prezent despre alte rețele sau alți operatori de telefonie mobilă de pe alte piețe, însă toți cei trei mari operatori americani sunt interesați. Acest lucru ar putea însemna că Samsung va face un upgrade major în conectivitatea la internetul mobil.
  • O schimbare majoră ar putea fi bateria, deoarece Gear S4 se zvonește că primește o baterie de 470 mAh, față de 380mAh pe Gear S3, ceea ce ar putea face din S4 unul dintre cele mai durabile smartwatch-uri de pe piață. Gear S3 deja durează confortabil 2-3 zile la o încărcare. Sunt zvonuri despre o baterie și mai mare. Se pare că Samsung va utiliza un alt proces de fabricare a carcasei smartwatch-ului, este posibil ca procesorul să ocupe mai puțin spațiu, lăsând mai mult loc pentru baterie. Am văzut un brevet pentru un viitor ceas Samsung care include acumulatorul în curea. Desenele care însoțesc brevetul arată că Samsung dorește să includă baterii în ambele părți ale curelei și a experimentat includerea bateriei în interiorul diferitelor materiale cum ar fi pielea, polimerul și cauciucul.
  • Data lansării pentru Samsung Gear S4 este încă puțin în aer, dar zvonurile sugerează că acesta va fi lansat în septembrie 2018. Având în vedere faptul că Samsung Gear S3 a fost anunțat în august 2016, iar Samsung Gear S2 a fost anunțat în luna august a anului anterior, lansarea în august 2017 pentru Gear S4 părea inițial probabilă. Asta nu s-a întâmplat și am primit Samsung Gear Sport. Acum cele mai multe informații dau ca lansare a smartwatch-ului Gear S4 la IFA 2018 Berlin, posibil împreună cu Samsung Galaxy Tab S4.
  • Atunci când va fi lansat viitorul smartwatch Gear S4, probabil că va costa foarte mult. Samsung Gear S3 a avut la debut un preț de 350 €, aproximativ 475 USD și probabil vom vedea un preț similar pentru noul model. Sunt zvonuri despre schimbări în procesul de fabricație care ar avea ca rezultat unele economii, deci există șanse ca acestea să fie transmise consumatorilor și, sperăm, se vor regăsi în preț.

Ce vrem să vedem pe Samsung Gear S4:

Samsung Gear S4 va fi probabil unul dintre cele mai incitante smartwatch-uri din 2018 și, mai ales, am dori să cuprindă și unele dintre următoarele schimbări.

  1. Un smartwatch mai compact. Samsung Gear S3 este un dispozitiv bine realizat și în general foarte bun, dar este și destul de mare, ciudat și greu. Așadar, ne-ar plăcea un Samsung Gear S4 mai mic și mai subțire pe încheietura mâinii, precum și mai ușor. Sau, să vină în mai multe modele, unde cel puțin unul să fie mai compact.
  2. O urmărirea mai exactă a exercițiilor. Samsung Gear S3 și Gear Sport sunt pline de caracteristici de urmărire a fitnessului, inclusiv GPS, un monitor de ritm cardiac și detectare automată a antrenamentului. Vă poate spune cât lucrați, dar nu este foarte precis în urmărirea exercițiilor. Dacă genoflexiunile au fost numărate bine, săriturile sau abdomenele nu au fost foarte exacte. Nici monitorizarea ritmului cardiac nu este la înălțime. Vrem să vedem îmbunătățiri pentru toate aceste lucruri pentru modelul următor.
  3. Mai multe aplicații. Unul dintre dezavantajele Samsung de a folosi propriul sistem de operare Tizen pentru gama Gear este lipsa mai multor aplicații. Ne îndoim că firma va trece la Android Wear pentru Gear S4, dar într-un fel sau altul, viitorul sau viitoarele smartwatch-uri ar necesita mai multe aplicații. Realizând faptul că probabil rămânem cu Tizen, Samsung ar putea investi mai mult aici și să colaboreze cu mai mulți dezvoltatori de aplicații pentru a le integra pe Gear S4.
  4. O viață mai bună a bateriei cu Always On Display. Durata de viață a bateriei lui Gear S3 este foarte bună, dar nu și dacă utilizați afișajul Always On Display. Este o caracteristică aflată pe Samsung Galaxy S8 și alte telefoane, lasă ecranul parțial luminat permanent, astfel încât să puteți vedea întotdeauna ora. Este vital ca Gear S4 să arate ca un ceas normal, dar este greu pentru baterie, așa că am dori să vedem o optimizare suplimentară pentru Gear S4, pentru a face ca bateria să dureze cât mai mult posibil.
  5. Un preț mai mic. Deși Gear S3 a scăzut la un preț rezonabil (mai ales după lansarea lui Gear Sport), la început a fost unul dintre cele mai costisitoare ceasuri disponibile, rivalizând cu Apple Watch 2. Există o îngrijorare că Samsung Gear S4 va fi la fel de scump, un preț mai mic ar fi de mare ajutor pentru viitorii cumpărători de smartwarchs Samsung.
  6. Un cadran mai bun. Cadranul este unul dintre cele mai bune lucruri la Gear S3, deoarece funcționează ca o ramă rotativă pe care o puteți utiliza pentru navigarea în meniuri. Cu toate acestea, nu există niciun buton de confirmare a hardware-ului, astfel încât trebuie să atingeți ecranul după ce ați ajuns la opțiunea dorită, ceea ce nu este ideal. De asemenea, ne-ar plăcea să vedem că rama este mai puțin rigidă, astfel încât să poată fi utilizată confortabil cu un singur deget.
SURSĂTechRadar