Google a anunțat mai multe funcții pentru Android Auto

275
La Google I O 2023 au fost anuntate mai multe functii pentru Android Auto
Sursa foto: via phonandroid.com

Google a profitat de evenimentul Google I/O 2023 pentru a dezvălui noi funcții care vin pe Android Auto și la bordul mașinilor conectate care încorporează serviciile Google. După cum probabil știți, Google a susținut noua sa conferință Google I/O 2023 săptămâna trecută. Compania din Mountain View a profitat de acest eveniment pentru a ridica vălul asupra viitoarelor sale produse.

Printre altele gigantul american de internet a lansat un telefon mid-range Google Pixel 7a, o tabletă Google Pixel Tablet și nu în ultimul rând, primul său telefon pliabil Google Pixel Fold. Vom reveni la acesta din urmă într-unul dintre articolele viitoare. Dar asta nu este tot: Google a dezvăluit și noi funcții care vin pe Android Auto și la bordul mașinilor conectate care au serviciile Google pe ecranul lor de infotainment.

În primul rând, Google confirmă că noul design al Android Auto va fi lansat treptat pentru toți utilizatorii până la sfârșitul anului 2023. Multitasking-ul va fi în centrul acestei interfețe reproiectate, pentru a vă accesa media, GPS-ul, mesajele și dvs. aplicațiile preferate simultan. De asemenea, Google a profitat de ocazie pentru a anunța o colaborare cu Microsoft Teams, Webex by Cisco și Zoom, potrivit PhonAndroid. Ideea? Pentru a permite utilizatorilor să participe la conferințe audio fără a-și lua ochii de la drum. Sună bine.

Noul design al Android Auto va ajunge până la sfârșitul acestui an

Compania americană a discutat apoi și despre mașinile conectate Google Built-in (modele de la Renault, Chevrolet, Honda, Polestar și Volvo). Potrivit Google, numărul acestora aproape că se va dubla până la sfârșitul anului 2023. Este principalul motiv pentru care compania dorește să continue să consolideze experiența oferită.

Polestar este o marcă de automobile suedeză înființată în 1996 de partenerul Volvo Cars. Are sediul în Suedia și producția în China. Produce mașini hibride și electrice. Cel mai recent model Polestar 4, un SUV coupe electric lansat în aprilie.

Astfel, producătorii de automobile partenere pot acum integra YouTube în sistemul lor de infotainment. Polestar și Volvo au lansat deja actualizări de software pentru a instala platforma video în vehiculele lor compatibile.

Asistentul Google va deveni, de asemenea, mai important. Într-adevăr, Google Assistant va genera sugestii inteligente și relevante care vă vor permite să răspundeți rapid la mesajele și notificările dvs. cu o singură atingere pe ecran.

Pe de altă parte, Google aduce Waze pe mai multe mașini. Deja disponibilă pe Android Auto, celebra aplicație de cartografiere va ateriza pe mașinile Google Built-in. Compania Google a menționat și despre noi funcții pentru proprietarii de mașini electrice.

De asemenea, Google a anunțat că aplicația GameSnacks, care oferă jocuri optimizate pentru autovehicule, ajunge în mașinile cu Android Auto. „Șoferii vor putea accesa în curând titluri populare precum Beach Buggy Racing 2, Solitaire FRVR și My Talking Tom Friends de la Vector Unit, FRVR și Outfit7limited”, a spus Google.