Google a lansat noul sistem de operare Android P beta

1181

Google Android 9.0 P este următoare versiune majoră a sistemului de operare Google. Cel mai probabil litera P va desemna un produs de cofetărie, un nume de ceva dulce, dar momentan sunt doar presupuneri ce înseamnă litera P. Acum Google a lansat versiunea Android P beta. Android beta este un program de testare pentru a vedea cum se comportă sistemul în realitate pe piață și pentru ai aduce unele îmbunătățiri.

Deschis pentru telefoanele Pixel – inclusiv dispozitivele Pixel și Pixel XL de primă generație, programul de testare Android P beta nu este doar pentru telefoanele Google Pixel. Programul beta pentru Google Android P este acum în plină desfășurare în faza Developer Preview 1 (DP). De obicei vor fi mai multe faze de dezvoltare, DP2, DP3 și probabil Developer Preview 4, toate cu revizuirile și îmbunătățirile de rigoare.

Sistemul de notificare a fost revizuit aproape în totalitate, se va putea răspunde la notificări și mesaje direct din interiorul notificărilor. Aplicațiile sunt clasificate în funcție de cât de frecvent le utilizați și Android P le limitează în mod corespunzător cu frecvența de utilizare și le alocă în consecință energia bateriei.

Noul instrument de economisire a energiei Adaptive Battery, o caracteristică nou-nouță, limitează accesul aplicațiilor la resursele dispozitivului, cum ar fi CPU-ul sau bateria, pe baza modelelor de utilizare ale utilizatorului. Cu alte cuvinte, aplicațiile pe care le utilizați cel mai mult nu vor fi restricționate de sistem, în timp ce aplicațiilor pe care nu le utilizați le vor fi impuse restricții stricte.

Există cinci moduri de economisire: active (activă), working set (set de lucru), frequent (frecvente), rare și never (niciodată).

Android 9.0 P trebuie să fie neapărat ceva dulce în tradiția precedentelor sisteme de la Google. Există deja zvonuri că numele ar putea fi Android Pie, Android Pecan Pie sau Android Pumpkin Pie. Roboțelul verde, simbolul Android a fost realizat de Irina Blok o angajată Google, născută la Sankt Petersburg, Rusia.

Dacă o aplicație este plasată ca activă, sistemul nu impune restricții. De exemplu, o aplicație care este deschisă sau care rulează un serviciu în prim plan este clasificată ca fiind „activă”. Dacă o aplicație nu este utilizată frecvent, este clasificată ca rară, ceea ce înseamnă că abilitatea acesteia de a executa lucrări, de a declanșa alarme și de a primi mesaje cu prioritate este strict restricționată. Sistemul plasează, de asemenea, o limită a capacității sale de conectare la Internet. Teoretic noua caracteristică va contribui la o gestionare mai eficientă a energiei.

O noutate care este în atenția tuturor în momentul de față are la baza faptul ca Android P va oferi suport oficial pentru smartphone-ul cu breton Apple iPhone X și clonele sale de la Huawei, LG, sau ASUS.

Așteptăm și pe Samsung Galaxy S9 și Galaxy S9+ în această ecuație sau alte smartphone-uri de la Samsung. Vom reveni cu mai multe amănunte despre noul sistem de operare Google.

Android 9.0 P este momentan în teste, o dată de lansare se speculează că va fi undeva prin toamnă, cel mai probabil prin septembrie, dar nu se știe data concretă.

SURSĂAndroidauthority