Acasă Stiri Google a lansat noul sistem de operare Android P beta

Google a lansat noul sistem de operare Android P beta

Google Android 9.0 P este următoare versiune majoră a sistemului de operare Google. Cel mai probabil litera P va desemna un produs de cofetărie, un nume de ceva dulce, dar momentan sunt doar presupuneri ce înseamnă litera P. Acum Google a lansat versiunea Android P beta. Android beta este un program de testare pentru a vedea cum se comportă sistemul în realitate pe piață și pentru ai aduce unele îmbunătățiri.

Deschis pentru telefoanele Pixel – inclusiv dispozitivele Pixel și Pixel XL de primă generație, programul de testare Android P beta nu este doar pentru telefoanele Google Pixel. Programul beta pentru Google Android P este acum în plină desfășurare în faza Developer Preview 1 (DP). De obicei vor fi mai multe faze de dezvoltare, DP2, DP3 și probabil Developer Preview 4, toate cu revizuirile și îmbunătățirile de rigoare.

Sistemul de notificare a fost revizuit aproape în totalitate, se va putea răspunde la notificări și mesaje direct din interiorul notificărilor. Aplicațiile sunt clasificate în funcție de cât de frecvent le utilizați și Android P le limitează în mod corespunzător cu frecvența de utilizare și le alocă în consecință energia bateriei.

Noul instrument de economisire a energiei Adaptive Battery, o caracteristică nou-nouță, limitează accesul aplicațiilor la resursele dispozitivului, cum ar fi CPU-ul sau bateria, pe baza modelelor de utilizare ale utilizatorului. Cu alte cuvinte, aplicațiile pe care le utilizați cel mai mult nu vor fi restricționate de sistem, în timp ce aplicațiilor pe care nu le utilizați le vor fi impuse restricții stricte.

Există cinci moduri de economisire: active (activă), working set (set de lucru), frequent (frecvente), rare și never (niciodată).

Android 9.0 P trebuie să fie neapărat ceva dulce în tradiția precedentelor sisteme de la Google. Există deja zvonuri că numele ar putea fi Android Pie, Android Pecan Pie sau Android Pumpkin Pie. Roboțelul verde, simbolul Android a fost realizat de Irina Blok o angajată Google, născută la Sankt Petersburg, Rusia.

Dacă o aplicație este plasată ca activă, sistemul nu impune restricții. De exemplu, o aplicație care este deschisă sau care rulează un serviciu în prim plan este clasificată ca fiind „activă”. Dacă o aplicație nu este utilizată frecvent, este clasificată ca rară, ceea ce înseamnă că abilitatea acesteia de a executa lucrări, de a declanșa alarme și de a primi mesaje cu prioritate este strict restricționată. Sistemul plasează, de asemenea, o limită a capacității sale de conectare la Internet. Teoretic noua caracteristică va contribui la o gestionare mai eficientă a energiei.

O noutate care este în atenția tuturor în momentul de față are la baza faptul ca Android P va oferi suport oficial pentru smartphone-ul cu breton Apple iPhone X și clonele sale de la Huawei, LG, sau ASUS.

Așteptăm și pe Samsung Galaxy S9 și Galaxy S9+ în această ecuație sau alte smartphone-uri de la Samsung. Vom reveni cu mai multe amănunte despre noul sistem de operare Google.

Android 9.0 P este momentan în teste, o dată de lansare se speculează că va fi undeva prin toamnă, cel mai probabil prin septembrie, dar nu se știe data concretă.

Stiri

Samsung Galaxy S22+ va avea o cameră foto de 50MP

După ce Samsung a lansat trei telefoane cu seria Galaxy S21 la începutul acestui an, un al patrulea model este așteptat la...

Galaxy S20 vs Galaxy S21: Care telefon este mai bun?

Seria Galaxy S21 a reprezentat o schimbare de design pentru seria Galaxy S după ani consecutivi de relativă stagnare. Nu numai din...

Mai multe telefoane Galaxy A și M afectate de o problemă misterioasă

În general seriile Galaxy A și M de la Samsung duc greul vânzărilor și ridică cota de piață a companiei. Cele două...

Resetarea automată a permisiunilor va fi disponibilă pe telefoanele Samsung

Google a făcut sistemul de operare Android tot mai sigur cu fiecare nouă versiune majoră nou lansată. Cel mai mult beneficiază de...

Modelul Samsung Galaxy S22 va avea o baterie semnificativ mai mică

În ultimele timp am aflat ce fel de baterii va pune Samsung în Galaxy S22+ și Galaxy S22 Ultra. Numai despre bateria...

Android 12 și One UI 4.0 aduc noi funcții pe seria Samsung Galaxy S21

Săptămâna trecută Samsung a lansat programul beta pentru interfața One UI 4.0 bazată pe Android 12, pentru seria Galaxy S21. Viitorul software...

Tableta Galaxy Tab S7+ 5G primește patch-ul de securitate din septembrie

Cea mai recentă și cea mai mare tabletă high-end Samsung a primit un nou patch de securitate. Tableta Galaxy Tab S7+ 5G...