Google Stadia pe mai multe telefoane Samsung, inclusiv seria Galaxy S20

779
Sursa Foto: via androidpolice.com

Google Stadia a ieșit din faza de teste, dar încă nu merge la capacitatea deplină. În plus, lista dispozitivelor compatibile încă se extinde în categoria smartphone-urilor. Ei bine, începând cu 20 februarie, numărul de smartphone-uri a fost extins, întrucât serviciul de streaming de jocuri a anunțat suport pentru dispozitivele mobile care nu sunt Pixel.

Noul catalog Stadia acoperă momentan doar trei mărci – Samsung, Asus și Razer. Dar, conform informațiilor provenite de la AndroidPolice, lista compatibilității cu alte smartphone-uri este destul de impresionantă. Referitor la compatibilitatea cu telefoanele Samsung Galaxy, vorbim despre suport pentru ultimii patru ani pentru modelele premium. Sunt 13 telefoane Samsung Galaxy care vor putea folosi Google Stadia.

De la Galaxy S8 și Note 8 toate telefoanele Samsung high-end primesc Stadia

Google Stadia nu este similar cu Netflix. Cu Stadia utilizatorii trebuie să achiziționeze jocuri care să fie transmise prin Stadia, față de Netflix unde trebuie să plătească pentru accesul la o bibliotecă de jocuri. Stadia a fost lansată public pe 19 noiembrie 2019.

Anterior, multe telefoane Android puteau accesa serviciul Google Stadia direct prin browserul Chrome, setând browserul în modul desktop, dar aceasta nu a fost o experiență tocmai reușită. Stadia funcționează wireless cu controlerele Bluetooth, dar are nevoie de o legătură pentru controlerul Stadia propriu al Google.

Stadia este un serviciu de cloud gaming, operat de Google. Este capabil să transmită utilizatorilor jocuri prin intermediul numeroaselor centre de date de pe tot globul, jocuri video de până la rezoluția 4K la 60 de cadre pe secundă, cu suport HDR. Nu este disponibil în România.

Iată lista completă a telefoanelor ce vor primi Google Stadia: Galaxy S8 și S8+, Galaxy S8 Active, Galaxy Note 8, Galaxy S9 și S9+, Galaxy Note 9, seria Galaxy S10, seria Galaxy Note 10, și seria Samsung Galaxy S20. De asemenea, Razer Phone și Razer Phone 2 alături ASUS ROG și ASUS ROG II vor fi compatibile cu Stadia.

Este puțin dezamăgitor să vezi că unele dintre celelalte mărci majore rămân pe dinafară. LG și OnePlus sunt exemple bune. Este un pic trist să vedem aici Razer, care nu arată se va angaja să producă un al treilea telefon. Dar când vine vorba de Samsung, numărul mare smartphone-uri al companiei sud-coreene este tentant pentru audiența Stadia. Aici Google a făcut cu siguranță un mare pas înainte.

Google Stadia este disponibil momentan în Belgia, Canada, Danemarca, Finlanda, Franța, Germania, Irlanda, Italia, Olanda, Norvegia, Spania, Suedia, Marea Britanie și SUA. Repetăm, momentan Google Stadia nu este disponibil în România.