Achiziționarea Harman, propulsează Samsung pe piața vehiculelor conectate

1473

Samsung Electronics a cumpărat cu 8 miliarde $, compania Harman International Industries, specializată în tehnică audio, o surpriză pentru unii, dat fiind predilecția companiei pentru construirea de smartphone-uri.

Cu toate acestea, această achiziție ar putea fi una de cea mai mare importanță pentru strategiile viitoare ale companiei.

Samsung a început să se concentreze asupra industriei autovehiculelor începând de anul trecut, în special prin furnizarea de circuite integrate către procesatorii de pe piață. Anul trecut compania a lansat o divizie de afaceri care să se concentreze exclusiv pe electronice auto.

Această divizie, lucrează îndeaproape cu CMOS Samsung Imagine Tehnologie (CIS) pentru a dezvolta sisteme de recunoaștere a obiectelor pentru șoferi.

(Complementary metal–oxide–semiconductor CMOS, este o tehnologie pentru construirea circuitelor integrate, este utilizată în microprocesoare, microcontrolere, și alte circuite logice digitale).

Harman, pe de altă parte, este unul dintre cei mai importanți jucători din piaţa componentelor auto, cu echipamente audio pentru maşini, tehnologii pentru maşini conectate, soluţii hi-fi audio de orice fel, este un designer de produse, axat pe producerea sistemelor finale pentru vehiculele.

De asemenea, Harman este lider în industriea soluțiilor care includ tehnologia de recunoaștere a vocii, de detectare a obiectelor, navigare augmentată, multimedia, securitate și aplicații pentru integrarea dispozitivului.

Aceste sisteme sunt deja vândute unor constructori importanți din industria auto cum ar fi BMW, Audi, Chrysler, și Porsche, pentru a numi doar câțva dintre ei.

Combinate, Samsung și Harman vor încheia acum contracte de furnizare de componente pentru viitoarele sisteme Harman Kardon.

Vânzările în acest domeniu au fost estimate la 20,5 miliarde $, iar până la sfârșitul deceniului se estimează că vor ajunge la la aproximativ 27 miliarde $.

Achiziționarea Harman, propulsează Samsung în partea de sus a pieței vehiculelor conectate.

Desigur, Samsung si Harman nu sunt singurele companii care doresc să valorifice această piață.

Cel puțin, ne putem aștepta ca smartphone-urile viitoare de la Samsung Electronics și tot ecosistemul său de produse inteligente să fie legate cu tehnologia auto.

SURSĂAndroidAuthority