Ecosistemul HDR10+ Technologies face un mare pas înainte, noi parteneri

846
Sursa Foto: via avforums.com

HDR10+ Technologies, LLC, o asociație dintre 20th Century Fox, Panasonic Corporation și Samsung Electronics a declarat că numărul total de membri a crescut la 94. Noi parteneri, precum VIZIO și GooglePlay, au adăugat suport pentru HDR10+ la produsele lor, conform NewsSamsung. HDR10+ Technologies, LLC (limited liability company) a anunțat, de asemenea, noi progrese în HDR10+ logo-ul și programul de certificare, inclusiv actualizări ale specificațiilor pentru acomodarea DisplayPort și AV1.

HDR10+ este o versiune îmbunătățită a HDR10 care folosește metadate dinamice pentru a maximiza nivelul de negru și luminozitatea maximă a fiecărei scene și cadru de pe afișaje. Rezultatul este o imagine care reprezintă mai îndeaproape intenția creativă originală a regizorilor. Programul de certificare și logo-ul asociației HDR10+ Technologies ajută consumatorii să găsească dispozitive, conținut și servicii care oferă această experiență de vizualizare HDR de înaltă calitate.

GooglePlay și VIZIO au aderat la HDR10+ Technologies

VIZIO a adăugat acum suport pentru tehnologia HDR10+ la gama de televizoare UHD. „VIZIO se angajează să furnizeze consumatorului cea mai bună experiență de divertisment, indiferent de format”. A declarat Bill Baxter, Chief Technology Officer, VIZIO. „Adăugarea HDR10+ la lista de semnale HDR pe care le acceptăm deja înseamnă pentru clienții noștri cea mai bună experiență de vizualizare posibilă atunci când vor reda conținut HDR pe televizorul lor”.

GooglePlay Movies & TV, un distribuitor major UHD, va sprijini HDR10+ pentru titlurile lor UHD. Consumatorii se vor putea bucura de o experiență UHD superioară cu mai mult conținut de la marile studiouri în 2020. HDR10+ Technologies continuă să crească cu noi titluri. Acestea includ X-Men: Dark Phoenix de la 20th Century Fox, Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw de la Universal și IT: Chapter Two de la Warner Bros. Trecerea la conținut HDR10+ este susținută în prezent de companii de producție majore precum Deluxe, Giant Interactive și Pixelogic.

Deluxe Entertainment Services Inc. sau doar Deluxe, este o companie americană care creează, transformă, localizează și distribuie conținut. A fost fondată în 1915. Compania a fost premiată cu 10 premii Oscar pentru realizări științifice și tehnice, incluzând evoluțiile în imaginile CinemaScope.

Xiaomi, OPPO, Realme și OnePlus cu asistență HDR10+ pe telefoane

În plus, OnePlus, OPPO, Realme și Xiaomi au anunțat și ele asistența HDR10+ pe dispozitivele mobile. Smartphone-urile premium Samsung au deja suport HDR10+. Consumatorii se pot bucura de emisiunile și filmele lor preferate în HDR10+, precum și de a înregistra conținut HDR10+ cu aparatul foto, apoi să-l distribuie prin YouTube. De asemenea, spectatorii se pot bucura de video HDR10+ într-o gamă de dispozitive mobile și televizoare compatibile.

Suportul HDR10+ Technologies include receptoarele AV pentru a îmbunătăți mediul de vizionare la home theater de la mărci precum Onkyo & Pioneer. „Ne bucurăm că funcția HDR10+ este extinsă pentru a sprijini Receiver AV”. A declarat Kenji Miyagi, președintele Onkyo & Pioneer. „Planificăm să sprijinim HDR10+ pe produsele noastre viitoare. Ajută consumatorii să se bucure de o experiență premium”.