„Over the Horizon” de Pétur Jónsson, pentru utilizatorii de Samsung Galaxy

1322

„Over the Horizon” este probabil una dintre tonurile de apel cele mai cunoscute, deoarece a fost tonul de apel implicit al dispozitivelor Samsung Galaxy începând din 2011. Pe măsură ce telefoanele inteligente devin un instrument din ce în ce mai esențial al vieții de zi cu zi, tonul de apel și-a făcut o prezență în lumea modernă de astăzi.

Ne personalizăm smartphone-urile cu aceste tonuri, de preferabil cât mai plăcute, armonioase și delicate, pentru a le recunoaște sunetul din multitudinea de zgomote din jurul nostru. Atunci când auziți „Over the Horizon”, s-ar putea să vă întrebați dacă vine de la propriul dispozitiv, de la altul sau de unde vine acest sunet ca origine.

În fiecare an, cu fiecare nouă generație de dispozitive Galaxy, „Over the Horizon” este rearanjat pentru a reflecta transformarea estetică a dispozitivelor Samsung în sine. Pentru 2018, Samsung a ajuns la compozitorul islandez Pétur Jónsson pentru a reimagina melodia și pentru a folosi unele din sunetele sale ca tonuri de apel.

Cu instrumente muzicale sofisticate, aranjamentul minimalist al lui Jónsson ne duce într-o călătorie în care parcă redescoperim o altă lume. Piesa începe cu tonurile delicate ale unui pian unde muzica este parcă o joacă și un refren. Pe măsură ce sunt introduse treptat instrumente suplimentare, sunetul este într-un emoționant crescendo continuu, până dispare. Pe măsură ce videoclipul continuă ne desprindem de scena unde Pétur Jónsson cântă la pian și ne transpunem într-o călătorie imaginară prin peisajul rural, parcă ireal, din Islanda.

Este o încântare descoperirea frumuseții naturii nordice, iar camera de luat vederi ne duce peste munți clari și stânci ascuțite, gheizere în aburi și dealuri acoperite de zăpadă, pe fondul unei muzici încântătoare.

Pétur Jónsson este compozitor și producător din Reykjavik, Islanda. A început să studieze muzica la vârsta de 10 ani și a făcut turnee profesionale până la vârsta de 17 ani. A studiat regia de film în Roma. În Islanda a fondat o companie de producție de muzică Medialux și una de filme și a început să regizeze și să producă reclame.

Ascultați piesa de anul acesta a lui Pétur Jónsson, veți observa că notele trezesc elementele cele mai pure, fundamentale ale sentimentului uman, care adesea rămân ascunse în viața noastră de zi cu zi. În acest mod, cea mai recentă versiune a sunetului propusă de Samsung are puterea de a relaxa mintea și de a vindeca sufletul, rezonând astfel cu toți cei care o aud, indiferent de vârsta lor.

SURSĂSamsung News