Hristos a înviat! Paște fericit!

2759

Lumina Învierii Domnului Isus Hristos să vă umple casa de bucurii și să vă aducă liniște în suflet, pace și fericire alături de cei dragi!

Paștele reprezintă una dintre cele mai importante sărbători anuale creștine. Paștele comemorează evenimentul fundamental al creștinismului, Învierea lui Iisus Hristos, considerat Fiul lui Dumnezeu în religiile creștine, în a treia zi după răstignirea Sa din Vinerea Mare. Există unele culte creștine care nu sărbătoresc Paștele.

Data celebrării Paștelor are la bază două fenomene astronomice. Echinocțiul de primăvară și mișcarea de rotație a Lunii în jurul Pământului. În acest fel, Paștele se serbează în duminica imediat următoare primei luni pline după echinocțiul de primăvară. Paștele creștine au o durată de 40 de zile. Între sărbătoarea Învierii Domnului (prima duminică de Paști) și sărbătoarea Înălțării Domnului Isus Hristos. Aceasta se celebrează la 40 de zile de la Înviere, într-o zi de joi. Sărbătoarea Paștelor este precedată de o lungă perioadă de post, în care se comemorează evenimentele premergătoare Învierii Domnului.

Cel mai răspândit obicei creștin de Paști este vopsirea de ouă roșii. Prezența acestora este obligatorie pe masa de Paști. În prezent se vopsesc ouă și de alte culori cum ar fi verzi, albastre, galbene etc. În folclorul românesc există mai multe legende creștine care explică de ce se înroșesc ouăle de Paști. Practic ele au devenit simbolul sărbătorii Învierii Domnului. Una dintre ele relatează că Maica Domnului, care venise să-și plângă fiul răstignit, a așezat coșul cu ouă lângă cruce și acestea au fost înroșite de sângele care picura din rănile lui Iisus Hristos.

Vă dorim tuturor un Paște fericit alături de cei dragi!

Hristos a înviat!

Echipa iLoveSamsung