ID-ul electronic național al Germaniei va fi disponibil pe Galaxy S20

606
Sursa Foto: Samsung Global Newroom

Samsung Galaxy S20 va fi primul dispozitiv mobil din Germania autorizat să poarte soluția de identificare mobilă eID datorită cipului său sigur. Samsung Electronics, Oficiul Federal German pentru Securitatea Informațiilor (BSI), Bundesdruckerei (bdr) și Deutsche Telekom Security GmbH au anunțat că ID-ul electronic național al Germaniei va fi disponibil pe smartphone-urile Samsung Galaxy selectate atunci când soluția eID va deveni disponibilă mai târziu în acest an.

Ca parte a unei colaborări pe termen lung cu o alianță a organismelor guvernamentale germane pentru eID, Samsung s-a asociat cu BSI, bdr și Telekom Security pentru a dezvolta o arhitectură de securitate bazată pe hardware care să permită cetățenilor să stocheze în mod sigur ID-ul lor național pe smartphone-ul lor ca eID. Odată înregistrat, ID-ul lor este transferat într-o locație sigură pe telefonul lor.

Protejarea a ceea ce este valoros pentru utilizatori

Utilizatorii se așteaptă ca informațiile lor să fie protejate. Prin urmare, este esențial să vă asigurați că soluția mobilă eID îndeplinește cerințele stricte de securitate ale guvernului federal. Pentru a face acest lucru, toți cei patru parteneri au dezvoltat o arhitectură de securitate holistică centrată în jurul fundației securității smartphone-ului – hardware-ul. Datorită unui cip puternic securizat (Secure Element) Galaxy S20 oferă utilizatorilor un control complet asupra datelor lor.

Deutsche Telekom Security este o divizie independentă a Deutsche Telekom. Oferă soluții profesionale de securitate pentru Deutsche Telekom AG la nivel mondial. Telekom Security este liderul pieței din Germania și unul dintre cei mai mari furnizori de cibersecuritate din Europa.

Pe lângă cartea de identitate, aproape fiecare cetățean din Germania deține un smartphone. Datorită proiectului OPTIMOS și în colaborare cu Samsung și Deutsche Telekom Security, avem acum șansa de a combina nivelul ridicat de încredere în documentul fizic cu ușurința în utilizare a smartphone-ului”. A spus dr. Stefan Hofschen, CEO Bundesdruckerei. „Creăm astfel baza pentru a asigura suveranitatea și încrederea într-o lume care devine tot mai mult digitală și mobilă”.

O platformă de securitate deschisă

Această nouă soluție mobilă eID a fost creată ca parte a proiectului OPTIMOS 2.0. Obiectivul acestuia este crearea unui ecosistem deschis care să ofere tehnologia și infrastructura pentru autentificarea mobilă sigură. Ca atare, a fost important pentru toți partenerii să se asigure că această nouă arhitectură de securitate va fi deschisă pentru mulți furnizori de servicii de identitate.

Pentru a atinge acest obiectiv de creare a unui ecosistem deschis, Samsung a pus la dispoziție terților software-ul de dezvoltare (SDK) pentru elementul său securizat încorporat Secure Element (eSE). Drept urmare, aplicațiile și serviciile vor putea lucra fără probleme cu programul eID, iar cetățenii germani se pot bucura de ele, știind că informațiile lor vor fi protejate.

Împreună cu Samsung și Bundesdruckerei, am creat un ecosistem cuprinzător pentru autentificarea digitală sigură. Aceasta folosește elementele sigure și de încredere ale smartphone-urilor pentru stocarea informațiilor de identitate„. A spus Thomas Fetten, CEO al Deutsche Telekom Security, conform NewsSamsung.

Seria Galaxy S20 respectă noile cerințe de securitate

Galaxy S20, S20+ și Galaxy S20 Ultra, vor fi primele smartphone-uri care vor avea cadrul de securitate eID al BSI. Datorită securității încorporate în Samsung Galaxy S20, soluția eID oferă un nivel „substanțial” de asigurare a interacțiunilor electronice sigure și transparente în conformitate cu Regulamentul UE eIDAS. Acesta a fost conceput pentru a asigura cetățenii UE să-și poată folosi eID-ul național peste granițe și contribuie la prevenirea utilizării greșite sau a falsificării actelor de identitate emise de guvern.

Seria S20 oferă cel mai înalt nivel de criptare disponibil. Este conform cu nivelul de asigurare a criteriilor comune (CC EAL) 6+. Sunt cele mai recente smartphone-uri cu Secure Element încorporat și vor urma și altele de la Samsung. ESE stochează în siguranță date sensibile pe dispozitiv, cum ar fi informațiile, documentele și parola cardului de credit și le izolează pentru o protecție maximă. Acționând un singur procesor securizat separat oferă un strat suplimentar de securitate conceput pentru a se apăra împotriva atacurilor hardware și îngreunează accesul și copierea informațiilor stocate pe dispozitiv.

Suntem mândri că seria Galaxy S20 a fost prima care a îndeplinit standardele ridicate de securitate stabilite ale BSI. Ne străduim întotdeauna să oferim cel mai înalt nivel de protecție posibil pentru utilizatorii noștri cu acest ID electronic„. A spus Daniel Ahn, Corporate SVP și Head of Security la Mobile Communications Business, Samsung Electronics.

Ce urmează pentru eID-ul mobil?

Acesta este doar începutul. Asemănător plăților fără contact din urmă cu câțiva ani, consumatorii își vor da seama rapid de avantajele ID-ului electronic. Actele cheie, inclusiv permisul de conducere sau cardul de sănătate vor fi disponibile pe telefonul mobil, stocate în siguranță. În curând, cu acest ID vor putea să își verifice de la distanță identitatea. Astfel vor putea accesa și trimite documente medicale confidențiale, deschide un cont bancar sau chiar să voteze folosind smartphone-ul.

Aplicația eID va fi disponibilă cetățenilor germani care folosesc unul dintre modelele seriei Galaxy S20 mai târziu în acest an. După descărcarea și instalarea aplicației Mobile ID distribuită de Bundesdruckerei de la Play Store, proprietarii de Galaxy S20 pot atinge cartea de identitate națională activată NFC (Near Field Communications) de pe spatele telefonului, pentru a-și verifica identitatea. Odată verificat, eID-ul mobil va fi stocat în siguranță pe smartphone. Apoi poate fi folosit pentru a deschide un cont bancar, a utiliza serviciile electronice ale guvernului și multe altele.