Samsung lansează o încuietoare inteligentă a ușilor integrată cu IoT

1687

Samsung SDS, o filială a Samsung care se concentrează pe soluții IT, a anunțat o nouă încuietoare inteligentă a ușii integrată cu IoT. Dispozitivul, un model SHP-DR900, pare a fi un succesor actualizat al soluțiilor existente de blocare a ușilor de la Samsung. Este echipat cu un modul Wi-Fi eficient din punct de vedere energetic, suporta controlul la distanță și poate informa utilizatorii despre activitățile ușii în timp real.

Așa cum este de așteptat de la un dispozitiv IoT, noua încuietoare inteligentă a ușilor Samsung SHP-DR900 poate fi de asemenea controlată de la distanță de pe un smartphone. Telecomanda vă permite să deschideți ușa atunci când așteptați oaspeți și sunteți în birou. Prin intermediul aplicației conectate, utilizatorii pot păstra o filă despre istoricul deschiderii și închiderii ușii. Puteți, de asemenea, să monitorizați starea actuală a ușii și să primiți notificări de fiecare dată când ușa se deschide și se închide.

Încuietoarea SHP-DR900 în sine este echipată cu un senzor de amprentă îmbunătățit pentru a îmbunătăți precizia și pentru a face accesul mai sigur. Senzorul încorporat de pe ușa ușă detectează mișcările și îl notifică pe proprietar dacă a detectat ceva suspect. De asemenea, senzorul poate detecta mișcările mâinilor, permițând utilizatorilor să deschidă ușa cu o ușoară atingere a butonului.

În plus, Samsung susține că încuietoarea SHP-DR900 este instalată cu „Cryptography Samsung SDS-White Box” și cu tehnologia „Samsung SDS-Secure Encapsulation for Application Layer”. Ele oferă o protecție fiabilă împotriva scurgerilor de informații, eliminând efectiv preocupările legate de hacking. Cipul Wi-Fi eficient din punct de vedere energetic al dispozitivului oferă între timp o dublă utilizare a bateriei în comparație cu alte oferte similare de pe piață.

Cel mai vechi dispozitiv cunoscut de blocare cu o cheie a fost descoperit în ruinele din Ninive, capitala vechiului stat Asiria. Încuietoarea modernă de tip yale a fost inventată de americanul Linus Yale Sr. în 1848. Majoritatea încuietorilor de astăzi sunt încă variante ale modelului inventat de Yale.

Samsung intenționează să facă toate produsele sale interconectate până în 2020. De fapt, la CES 2018, compania a anunțat că 90% dintre produsele sale au deja capabilități de IoT. În plus, compania dorește să pătrundă mai adânc pe piața inteligentă a locuințelor. Așadar, în viitorul apropiat, s-ar putea să vedem mult mai multe gadgeturi inteligente de la IoT de la compania sud-coreeană controlate de smartphones Samsung.

Samsung încă nu a anunțat informațiile despre preț și disponibilitate pentru SHP-DR900 însă sursa de unde vine această informație spune că încuietoarea va fi disponibilă la nivel global.

SURSĂIotGadgets