Inelul inteligent Samsung poate controla dispozitivele electronice

1057

Samsung a brevetat un inel inteligent care analizează cu exactitate mișcările unui utilizator pentru a putea controla alte dispozitive electronice. Ne-am obișnuit să putem opera și controla alte dispozitive electronice cu dispozitive inteligente, cum ar fi smartwatch-ul și smartphone-ul nostru. Cu toate acestea, Samsung merge mai departe și a brevetat un inel inteligent, care permite utilizatorilor să dirijeze diverse acțiuni prin gesturi.

La 20 februarie 2018, Samsung Electronics a depus un brevet de invenție la WIPO – Organizația Mondială a Proprietății Intelectuale. Brevetul intitulat „Dispozitiv și metode electronice pentru determinarea orientării dispozitivului” a fost publicat la 23 august 2018 și descrie o metodă pentru utilizatori de a controla dispozitivele prin gesturi de mână. Utilizatorul are nevoie doar de un inel inteligent.

Inelul este simetric și se poate mișca în jurul unui deget al unui utilizator. Inelul inteligent constă dintr-un senzor și un senzor inerțial, acesta din urmă fiind un senzor cu 9 axe care poate determina cu exactitate ce mișcări sunt făcute. Inelul în sine are 12 zone sensibile la atingere și poate fi purtat pe orice deget de la orice mână, deși pe degetul arătător este cel mai logic. De asemenea, este posibilă utilizarea mai multor inele.

Senzorii pot determina cu exactitate ce mișcări sunt făcute. Prin îndreptarea, rotirea, alunecarea, prin rotație și o mișcare de prindere cu un deget / două degete, utilizatorii pot controla dispozitive precum un televizor. Inelul inteligent poate fi folosit și pentru aplicațiile VR. Inelul poate fi de utilizat pentru controlul volumului, controlul securității sau controlul iluminării. Interfața de utilizare a inelului va fi reglată în funcție de mișcarea de derulare – verticală sau orizontală.

WIPO – World Intellectual Property Organization a fost fondată în 1967 și este una din cele 17 agenții specializate ale Națiunilor Unite (ONU) și are în prezent 191 de state membre. Are sediul la Geneva, Elveția. România este membră a WIPO. Printre altele este membru al WIPO și Sfântul Scaun / Holy See, (nu Statul Vatican).

Degetul / degetele pe care se află inelul pot fi urmărite individual și afișate într-un mediu virtual, permițând aplicații complet noi.

Dispozitivele pentru Internet of Thing (IoT) devin tot mai versatile și mai extinse. Din moment ce facem tot mai multe cu mâinile, un inel inteligent pare un purtător ideal pentru a putea comanda alte dispozitive electronice. Avem mâinile libere, putem face orice și dirijăm mai multe dispozitive electronice doar prin rotirea unui inel pe deget.

Când va decide compania high-tech sud-coreeană să lanseze un astfel de dispozitiv nu știm, de multe ori brevetele au un drum lung până la a ajunge pe piață. Să nu uităm că Samsung a depășit în acest an pe IBM la numărul de brevete și este compania care a depus cele mai multe brevete de inteligență artificială. Sperăm să vedem în viitor acest inel inteligent pe piață.

SURSĂLetsgoDigital