Samsung va pune Infinity Display pe smartphone-uri mid-range

1176

Urmărind cifrele cu vânzările lui Apple iPhone X se pare că firma Samsung va rămâne cu o cantitate destul mare de ecrane OLED neutilizate. Pentru a-și vinde marfa și pentru a-și spori profiturile, Samsung va furniza afișaje OLED, Infinity Display, la smartphone-uri din gama medie. Firma coreeană ar putea, de asemenea, să includă panourile de afișare OLED Infinity în propriile modele mid-range!

Ca rezultat al vânzărilor tot mai slabe, față de estimările inițiale de iPhone X, Apple a cerut firmei Samsung să reducă producția de ecrane OLED la jumătate. În această situație producătorul sud-coreean, lider pe piața ecranelor OLED, riscă să rămână cu foarte multe ecrane pe stoc. Prin urmare, Samsung caută să-și vândă ecranele OLED în cele mai diverse moduri.

Potrivit unei surse apropiate companiei Samsung, citate sub protecția anonimatului de The Investor, Samsung are mai multe soluții pentru a vinde cele aproximativ 30 de milioane de ecrane OLED. Pentru a se menține pe piața OLED, unde deține deja peste 95% din piață, Samsung a decis să revândă ecranele OLED altor producători de telefoane. În lunile următoare, vom putea găsi panourile Samsung OLED pe alte dispozitive de la alți producători. Pentru moment, niciun producător nu a fost încă nominalizat.

Potrivit firmei de cercetare de piață IHS, Samsung Display a avut 97,8% din piața smartphone OLED la nivel mondial în al treilea trimestru al anului trecut. Samsung Electronics utilizează ecrane OLED pentru aproape 70% dintre modelele sale de smartphone-uri.

Dar tot răul spre mai bine! Gigantul high-tech coreean ar putea profita de acest stoc neașteptat pentru a-și dezvolta tehnologia ecranului Infinity Display pe smartphone-urile sale din gama mijlocie. OLED-urile permit mai mult spațiu pe ecran, dar au fost folosite de Samsung numai pe modelele high-end, deoarece sunt mai scumpe decât ecranele clasice folosit de Samsung pe celelalte game.

OLED-ul (Organic Light-Emitting Diode) aproape ca nu are dezavantaje, durata de viață a unui ecran OLED se apropie de 100.000 de ore de funcționare. Numărul de ore se referă la timpul până la care luminozitatea display-ului OLED ajunge la 50%.

Spre deosebire de Samsung Galaxy A8, care are deja un ecran fără margini, modelele viitoare Samsung de la mijlocul gamei vor avea un afișaj curbat Infinity Display, precum Galaxy S8. Pentru Samsung, acest stoc neașteptat este ocazia perfectă de a-și consolida prezența pe segmentul de mijloc și pentru mărirea profitabilității acestei game!

SURSĂTheInvestor