Interzicerea telefoanelor în școlile din Franța, din septembrie 2018

2250

În Franța telefoanele inteligente vor fi interzise în școli începând cu septembrie 2018, a declarat ministrul educației Jean-Michel Blanquer. Smartphone-urile pot fi interzise fie în clasă, fie în interiorul instituției. O măsură care va fi dificil de aplicat, imaginația elevilor nu are limite de multe ori și inventivitatea va atinge noi cote pentru a putea continua să utilizeze un smartphone în școală. În școlile din Franța opt din zece copii sunt distrași de telefoanele mobile la școală, și acest lucru se întâmplă de la vârste tot mai mici.

Interdicția telefoanelor în școli se va aplica din anul școlar 2018, a declarat ministrul educației pe 5 martie 2018. „Acest lucru va fi subiectul unui act legislativ în următoarele săptămâni astfel încât măsura să aibă caracter legal„, a declarat ministrul.

Vom lăsa elevii să aleagă între mai multe modalități de interdicție care variază de la cea mai flexibilă la cea mai grea„, a spus ministrul Jean-Michel Blanquer. „Versiunea mai simplă, așa cum există în prezent, în unele colegii, este de a sigila telefonul într-o pungă mică în servietă unde trebuie să stea până la ieșirea din școală„, spune el.

Cea mai dură măsură va fi de a interzice posesia unui smartphone în școală, chiar dacă acesta este pus într-un ambalaj și oprit. Este o măsură extremă care va fi probabil mai dificil de aplicat. Până în prezent, această opțiune nu putea fi introdusă în regulile din școli. În curând legea va permite și această măsură.

Samsung Galaxy J3 (2016) este smartphone-ul cel mai vândut în Franța cu o cotă de piață de 6%. Pe locul al doilea este Galaxy J5, de asemenea cu 6%, urmat îndeaproape de Samsung Galaxy S7 3,8%, apoi de Galaxy A5 3,4%. Apple iPhone 7 este pe locul 5 cu o cotă de piață de 3,4%.

Smartphone-urile sunt esențiale pentru noi în fiecare zi, dar nu este neapărat un lucru bun să le punem în mâinile copiilor când sunt prea tineri. Potrivit medicilor specializați în pediatrie, tot mai mulți copii nu știu cum să țină corect un stilou, din cauza utilizării excesive a smartphone-urilor și tabletelor cu ecran tactil, lucru ce nu permite dezvoltarea mușchilor de la degete.

Această problemă a fost adusă în atenție de mai mulți medici pediatri citați de The Guardian. „Pentru a putea să țină un stilou și să scrie, copii au nevoie de un control al mușchilor degetelor. Copiii au nevoie de multă practică pentru a-și dezvolta aceste abilități.

Scrisul de mână tinde să dispară, dar este încă foarte util. Scrierea nu este naturală la oameni, copiii se adaptează după cum pot, dar apoi iau obiceiuri proaste.

Copiii nu vin la școală cu aceeași putere și dexteritate în mâinile lor așa cum au făcut-o acum 10 ani„, spune unul dintre medicii pediatri , „Din ce în ce mai mulți nu sunt capabili să țină un stilou, deoarece nu au abilitățile fundamentale de mișcare„.

Guvernul francez a mai vrut să interzică telefoanele inteligente în școli, acum este aproape să reușească. Practic, acest lucru poate fi foarte bun pentru elevi.

SURSĂPhonAndroid