Acasă Stiri Interzicerea telefoanelor în școlile din Franța, din septembrie 2018

Interzicerea telefoanelor în școlile din Franța, din septembrie 2018

În Franța telefoanele inteligente vor fi interzise în școli începând cu septembrie 2018, a declarat ministrul educației Jean-Michel Blanquer. Smartphone-urile pot fi interzise fie în clasă, fie în interiorul instituției. O măsură care va fi dificil de aplicat, imaginația elevilor nu are limite de multe ori și inventivitatea va atinge noi cote pentru a putea continua să utilizeze un smartphone în școală. În școlile din Franța opt din zece copii sunt distrași de telefoanele mobile la școală, și acest lucru se întâmplă de la vârste tot mai mici.

Interdicția telefoanelor în școli se va aplica din anul școlar 2018, a declarat ministrul educației pe 5 martie 2018. „Acest lucru va fi subiectul unui act legislativ în următoarele săptămâni astfel încât măsura să aibă caracter legal„, a declarat ministrul.

Vom lăsa elevii să aleagă între mai multe modalități de interdicție care variază de la cea mai flexibilă la cea mai grea„, a spus ministrul Jean-Michel Blanquer. „Versiunea mai simplă, așa cum există în prezent, în unele colegii, este de a sigila telefonul într-o pungă mică în servietă unde trebuie să stea până la ieșirea din școală„, spune el.

Cea mai dură măsură va fi de a interzice posesia unui smartphone în școală, chiar dacă acesta este pus într-un ambalaj și oprit. Este o măsură extremă care va fi probabil mai dificil de aplicat. Până în prezent, această opțiune nu putea fi introdusă în regulile din școli. În curând legea va permite și această măsură.

Samsung Galaxy J3 (2016) este smartphone-ul cel mai vândut în Franța cu o cotă de piață de 6%. Pe locul al doilea este Galaxy J5, de asemenea cu 6%, urmat îndeaproape de Samsung Galaxy S7 3,8%, apoi de Galaxy A5 3,4%. Apple iPhone 7 este pe locul 5 cu o cotă de piață de 3,4%.

Smartphone-urile sunt esențiale pentru noi în fiecare zi, dar nu este neapărat un lucru bun să le punem în mâinile copiilor când sunt prea tineri. Potrivit medicilor specializați în pediatrie, tot mai mulți copii nu știu cum să țină corect un stilou, din cauza utilizării excesive a smartphone-urilor și tabletelor cu ecran tactil, lucru ce nu permite dezvoltarea mușchilor de la degete.

Această problemă a fost adusă în atenție de mai mulți medici pediatri citați de The Guardian. „Pentru a putea să țină un stilou și să scrie, copii au nevoie de un control al mușchilor degetelor. Copiii au nevoie de multă practică pentru a-și dezvolta aceste abilități.

Scrisul de mână tinde să dispară, dar este încă foarte util. Scrierea nu este naturală la oameni, copiii se adaptează după cum pot, dar apoi iau obiceiuri proaste.

Copiii nu vin la școală cu aceeași putere și dexteritate în mâinile lor așa cum au făcut-o acum 10 ani„, spune unul dintre medicii pediatri , „Din ce în ce mai mulți nu sunt capabili să țină un stilou, deoarece nu au abilitățile fundamentale de mișcare„.

Guvernul francez a mai vrut să interzică telefoanele inteligente în școli, acum este aproape să reușească. Practic, acest lucru poate fi foarte bun pentru elevi.

Stiri

Galaxy Watch Active 2: performanțe GPS îmbunătățite cu o nouă actualizare

Samsung a îmbunătățit în mod constant după lansare ceasul său inteligent Galaxy Watch Active 2 cu actualizări de software. Cu câteva luni...

Samsung pe primul loc pe piața telefoanelor în Europa de Vest în Q3 2020

Samsung și-a menținut primul loc pe piața smartphone-urilor din Europa de Vest în Q3 2020. Conform International Data Corporation (IDC), în ciuda...

Samsung Galaxy Z Flip 2 va fi mai ieftin și va avea afișaj de 120Hz

Nu au existat în ultimul timp foarte multe zvonuri despre a doua generație a pliantului Galaxy Z Flip. Câteva informații au apărut...

Samsung pe primul loc în Europa, Orientul Mijlociu și Africa în Q3 2020

Samsung a livrat 29,6 milioane de smartphone-uri pe piața EMEA în perioada iulie-septembrie 2020 pentru o cotă de piață de 31,8%. EMEA...

Seria Galaxy S21 posibil cu opțiunea de deblocare biometrică Bixby Voice

Se pare că Samsung intenționează să ofere Bixby Voice ca metodă de deblocare biometrică pe seria Galaxy S21. Se așteaptă ca dispozitivul...

Există încă speranțe pentru seria Samsung Galaxy Note 21

Se pare că mai avem încă șanse să vedem seria Samsung Galaxy Note 21. În ultimul timp au fost multe informații care...

Cota de piață a companiei Samsung a crescut în Canada în Q3 2020

Afacerea cu smartphone-uri a companiei Samsung a mers foarte bine pe toate piețele occidentale. Recent, gigantul tehnologic sud-coreean a detronat Apple în...