Investiție Samsung de 360 de milioane USD în India, două noi fabrici

940

Gigantul high-tech sud-coreean Samsung a investit aproximativ 360 milioane de dolari în India pentru a-și extinde producția. Compania va înființa două noi fabrici de producție, pentru fabricarea pe plan local de afișaje și baterii pentru smartphone-uri. Această nouă rundă de investiții vine după ce Samsung a inaugurat anul trecut cea mai mare fabrică de telefoane din lume, tot în India.

În iulie anul trecut Samsung a inaugurat la Noida, un oraș satelit al capitalei indiene Delhi, unitatea cu cea mai mare capacitate de producție de telefoane din lume. Fabrica din Noida are o suprafață de peste 140.000 m². Investiția a fost de aproximativ 620 milioane dolari, pentru a dubla producția de smartphone-uri din India.

Noile unități de producție vor fi operaționale până în aprilie 2020

Compania sud-coreeană a creat două noi entități de producție în India – Samsung Display Co și Samsung SDI India, potrivit SamMobile. Samsung Display Co își va înființa noua fabrică în Noida – prescurtarea de la New Okhla Industrial Development Authority și a semnat deja un memorandum de înțelegere cu guvernul de stat. Unitatea de producție va costa aproximativ 217 milioane de dolari și este planificată să fie operațională până în luna aprilie a anului viitor.

Samsung SDI intenționează, în același timp, să investească aproximativ 130-144 milioane USD în India pentru a înființa o unitate de producție pentru baterii litiu-ion. Samsung SDI India a finalizat, de asemenea, documentația la Registrul Companiilor – Registrar of Companies (RoC). Este un fel de Registrul Comerțului din România.

India are aproximativ 1,4 miliarde de locuitori și este o piață foarte tentantă pentru toți producătorii de telefoane mobile. Companiile de studiu de piață dau India ca a doua piață de desfacere pentru smartphone-uri în următorii ani. În 2017, economia indiană a fost a șasea cea mai mare din lume!

În afară de aceasta, divizia de capital de risc a companiei – Samsung Venture Investment Corp, și-a lansat operațiunile în India. Cu aceasta, compania încearcă să sprijine companiile indiene care lucrează în sectoarele de hardware și software.

Produsele de la cele două noi fabrici vor fi furnizate atât unităților de producție Samsung din India cât și altor furnizori de smartphone-uri. Seria Galaxy M este produsă în India. Samsung a abordat, de asemenea, guvernul din India pentru a primi aprobări și stimulente pentru export, astfel încât să poată exporta componente din India. Dacă va fi nevoie gigantul tech este dispus să intensifice în continuare investițiile în India.