Investiții Samsung de 355 de miliarde USD în semiconductori, AI și altele

266
Investitii Samsung de 355 de miliarde USD
Sursa Foto: androidheadlines.com

Samsung și-a anunțat planul de creștere dinamică inovatoare pentru următorii cinci ani. Gigantul high-tech coreean plănuiește o investiție mare în semiconductoare, biofarmaceutice și AI (inteligență artificială). Compania crede că aceste industrii vor crește foarte mult în era post-pandemie.

Într-un comunicat de presă, Samsung a dezvăluit că va investi 450 de trilioane KRW (aproximativ 355 de miliarde USD) în aceste „afaceri viitoare” până în 2027. Suma este cu 36% mai mare decât cele 330 de trilioane KRW (~260 de miliarde de dolari) pe care le-a investit în ultimii cinci ani.

Potrivit companiei, aproximativ 80% din investiția sa totală (~360 de trilioane KRW) ar fi făcută în Coreea de Sud. Aceasta marchează o creștere de 44% a investițiilor interne de la 250 de trilioane KRW între 2017 și 2022. Potrivit Androidheadlines, Samsung își propune să devină o „superputere semiconductoare” și să continue să contribuie la economia țării natale. Industria semiconductoarelor reprezintă 19% din exporturile Coreei de Sud și 45% din investițiile în instalațiile de producție.

Strategia Samsung de a deveni o „superputere a semiconductoarelor” include extinderea pe piața memoriei. Gigantul coreean a fost cel mai mare producător de cipuri de memorie din lume pentru cea mai lungă perioadă de timp. Acum intenționează să își consolideze cercetarea și dezvoltarea în acest domeniu și să caute să utilizeze noi materiale și tehnologii. Compania pariază pe nodul de proces 3nm bazat pe GAA, care va intra în producția de masă mai târziu în acest an. Samsung intenționează să producă procesoare de aplicații avansate, modemuri 5G/6G și senzori de imagine.

Samsung va face investiții mari în biofarmaceutică și AI

De investițiile mari din perioada următoare vor beneficia și diviziile sale Biopies și Biologics. Ambele subsidiare vor primi o mare parte din investiția de mai multe miliarde în următorii cinci ani. Acestea caută să-și îmbunătățească și să-și extindă dezvoltarea și fabricare de produse farmaceutice cu tehnologii de ultimă generație. De asemenea, compania va localiza materiile prime și va sprijini firmele emergente din această industrie. Se așteaptă ca piața biofarmaceutică globală să aibă o valoare de peste 900 de miliarde de dolari până în 2027.

Un produs biofarmaceutic sau biologic, este orice produs farmaceutic fabricat, extras sau semisintetizat din surse biologice. Produsele biofarmaceutice includ vaccinuri, sânge, celule somatice, terapii genetice, țesuturi, etc.

AI – Inteligența Artificială, este o altă industrie cheie în care Samsung va investi enorm în anii viitori. Compania spune că efectuează cercetări avansate la centrele sale globale de inteligență artificială și că va continua să investească mult în acest domeniu. Extinderea comunicațiilor wireless 5G și dezvoltarea tehnologiilor 6G se numără, de asemenea, printre obiectivele companiei coreene pentru următorii cinci ani. Se așteaptă ca 6G să fie disponibil comercial în 2030, iar Samsung vrea să fie în fruntea acestei evoluții.

Totuși, Samsung nu are în vedere doar progresele tehnologice. De asemenea, planifică să creeze peste 80.000 de noi locuri de muncă în următorii cinci ani pentru dezvoltarea economică globală. Compania va lansa diverse programe pentru a stimula talentul și a oferi oportunități oamenilor merituoși. Samsung rulează deja mai multe astfel de programe, dar se va extinde pentru a acoperi mai mulți oameni din diferite părți ale lumii.