iPhone X costa mai mult decât iPhone 8, din cauza lui Samsung

1592
Concluzia ce rezultă din citirea unei liste cu prețul componentelor recentului telefon aniversar a lui Apple, iPhone X, ne dezvăluie de ce acesta costă mai mult decât iPhone 8. Cauza principală este firma Samsung. Într-o analiză a IHS Markit despre noul Apple iPhone X, s-a descoperit că versiunea A1865 a smartphone-ului cu 64 GB de memorie are o listă a părților componente care totalizează un preț 370,25 USD, atunci când Apple cumpără componentele la vrac. Acum știm de ce iPhone X costa cu 115 dolari mai mult decât iPhone 8, partea cea mai scumpă, din cel mai nou iPhone, este ecranul AMOLED de 5,8 inch și accesoriile sale de însoțire, senzorul Touch Force, polarizatorul și sticla de acoperire. Toate acestea sunt produse de Samsung Electronics. Doar acest pachetul se ridica la 110 $, enorm pentru un telefon, această sumă se îndreaptă direct către Samsung, ceea ce ar putea explica o parte din profitul record recent anunțat.

IHS Markit Ltd, este fondată în 1959 și are sediul în Londra, Marea Britanie. IHS Markit este lider mondial în furnizarea de informații, analize și expertize pentru principalele industrii și piețe din întreaga lume. Are peste 13.000 de angajați, experți în toate domeniile economiei și tehnologiei.

Cu un preț de pornire de 999 USD pentru iPhone X, acesta este cu 50 de dolari mai scump decât Apple iPhone 8 Plus cu 256 GB. Ca un alt punct de comparație, Samsung Galaxy S8 cu 64 GB de memorie, are un preț pentru toate părțile componente de 302 dolari și se vinde la un preț de aproximativ 720 dolari. „iPhone X este cel mai scump iPhone realizat vreodată și are cel mai mare preț de vânzare cu amănuntul dintre telefoanele similare, catapultând industria smartphone-urilor la un preț cu totul nou, ecranul AMOLED produs de Samsung a contribuit la costul său ridicat„. a declarat Andrew Rassweiler, director senior al serviciilor de evaluare a costurilor la IHS Markit. Ecranul AMOLED face diferența în cel mai scump smartphone de până acum.
SURSĂPhoneArena