Samsung a lansat ISOCELL Slim GH1, primul senzor mobil de 0,7 μm

1283
Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

Samsung Electronics a lansat lansat primul senzor de imagine de 0,7 micrometri (μm). Samsung ISOCELL Slim GH1 oferă 43,7 megapixeli într-un pachet extrem de compact. Datorită tehnologiei avansate ISCOELL Plus, noul senzor de imagine GH1 de înaltă rezoluție cuprinde 43,7 milioane de pixeli cu dimensiunea de 0,7 μm într-un pachet super-mic, ideal pentru smartphone-uri mult mai subțiri și afișaj full-display.

Samsung a avansat în inovația tehnologică a pixelilor de la primul senzor de imagine de 1,0 μm din industrie, până la cel mai recent, un senzor ultra-înaltă rezoluție de 0,8 μm la 64 Mp și 108 Mp„. A declarat Yongin Park, vicepreședinte executiv al diviziei de senzori la Samsung Electronics. „Suntem încântați să oferim primul senzor de imagine de 0,7 μm în pixeli din industrie. ISOCELL Slim GH1 va permite experiențe de imagini excelente în smartphone-urile de mâine.”

ISOCELL Slim GH1 este primul senzor de imagine mobil din domeniu cea mai mică dimensiune de pixeli din industrie la 0,7μm. La acesta Samsung a utilizat ISOCELL Plus, cea mai recentă tehnologie de izolare a pixelilor Samsung. Aceasta reduce la minimum conversia de culoare și pierderea optică. Micuții pixeli de 0,7μm sunt capabili să absoarbă informații luminoase suficiente pentru a produce fotografii luminoase și vii. În medii cu lumină scăzută, GH1 folosește tehnologia Tetracell care îmbină pixelii și permite o sensibilitate mai mare la lumină.

Samsung ISOCELL Slim GH1, foarte mic și extrem de performant

În primul rând spațiul ocupat de acest senzor, care este de abia 5 mm². Gigantul high-tech sud-coreean nu menționat grosimea acestuia, dar se pare că este vorba despre senzorul gol fără ambalajul său.

O dimensiune mică a pixelilor înseamnă că fotografia va fi mult mai aproape de realitate, cu mult mai multe detalii. Samsung ISOCELL Slim GH1 va combina mai multe cadre ale aceleiași scene la expuneri diferite și le va uni pentru a forma o imagine luminoasă. Senzorul poate filma videoclipuri 4K la 60 de cadre pe secundă. Dacă înregistrați videoclipuri pe telefonul dvs., ați fi observat cum câmpul vizual al înregistrării video este mai mic decât câmpul vizual în fotografii. Samsung ISOCELL Slim GH1 filmează videoclipuri la o rezoluție de 3984 × 2740 pixeli și apoi le reduce până la rezoluție 4K sau 3.840 × 2.160 pixeli.

Pixelul este cel mai mic component al imaginilor grafice digitale. Cuvântul provine din engleză de la PICture ELements (elemente de imagine). Cu cât nr. de megapixeli la aparatul foto este mai mare cu atât calitatea pozei este mai bună, se disting elementele fotografiate mai bine.

Pentru fotografii și videoclipuri mai clare, Samsung ISOCELL Slim GH1 acceptă o stabilizare electronică a imaginilor. Are și o tehnologie performantă de detectare a fazelor, Super PD, care permite autofocusul mai rapid și mai precis. În plus, funcția HDR în timp real oferă o expunere mai echilibrată și culori mai bogate chiar și în medii cu lumină mixtă.

Samsung ISOCELL Slim GH1 este de așteptat să intre în producție în masă până la sfârșitul acestui an. Încă nu știm în ce viitoare smartphone-uri va ajunge această cameră foto. Posibil ca Samsung să-l testeze mai întâi pe un telefon din seria Galaxy A și apoi pe un telefon emblematic.