Lansarea Galaxy Xcover 4 în SUA ar putea avea loc în aprilie-iunie

1488

Samsung a prezentat în liniște Galaxy Xcover 4, în prima zi a acestei luni și a spus că europenii ar putea să-l cumpere în luna aprilie pentru 259 €.

Samsung a anunțat smartphone-ul și a confirmat faptul că telefonul va fi lansat inițial numai pe anumite piețe.

Se pare că dispozitivul va face în cele din urmă drumul spre Statele Unite, chiar dacă Samsung nu a confirmat încă informația.

Telefonul fost validat de către Comisia Federală de Comunicații, semn că este la un singur pas de SUA.

Galaxy Xcover 4 are un ecran TFT de 4.99 inch, cu Corning Gorilla Glass, 720 x 1280 pixeli rezoluție de afișare, un procesor quad-core 1.4GHz sub capotă, cuplat cu 2GB RAM și 16GB de stocare.

Mai dispune de o cameră spate de 13MP, și una frontală de 5 MP.

Telefonul are o baterie de 2.800mAh, NFC, ruleaza Android 7.0 Nougat și este certificat IP 68, pentru rezistență la apă și praf, și în baza standardului militar MIL-STD 810G, pentru tenacitatea deosebită.

Va putea funcționa la diferențe mari de temperatură (cald/rece), va fi capabil să reziste la razele soarelui, la vapori de apă sărată, șocuri și vibrații mecanice.

Are un indice SAR de 0,51 W/Kg. la cap și 0,63 W/Kg. la corp. Asta înseamnă un indice bun la această categorie de telefoane.

SAR – Rata specifică de absorbție, este unitatea de măsură a cantității de energie absorbită de organism atunci când este expus într-un câmp electromagnetic (când utilizăm un telefon mobil). Se măsoară în watt per kilogram, W/kg. 

În Uniunea Europeană cantitatea maximă de radiaţii emise, permisă de legislaţie, este de 2 W/kg, în timp ce în S.U.A., limita maximă legiferată este de 1.6 W/kg.

Indicele SAR este o caracteristică mult prea putin luată în calcul, atunci când cumpărăm un telefon nou.

În general ne interesăm de alte specificații și performanțe, omițând acest SAR, care se dovedește a fi foarte important. În special pentru sănătatea noastră.

Un telefon special creat pentru condiții dificile de exploatare foarte rezistent, ideal pentru exploratori și amatorii de aventuri.

Galaxy Xcover 3 a fost lansat în 2015 și nu a avut succesul scontat. Specificațiile lui Xcover 3, nu au fost probabil la nivelul pretențiilor utilizatorilor acestui gen de telefoane. El a fost oferit pieței din SUA exclusiv prin intermediul Amazon.

Sigur și Samsung Galaxy Xcover 4, va merge pe urmele fratelui său mai mic în Statele Unite, prin intermediul aceleași filiere.

Va fi interesant de văzut dacă noul model mid-range cu specificații de smartphone, care pentru Europa este cotat la 259 €, va avea un preț mai mare, echivalent în dolari.

VIAPhoneArena