Vom primi sau nu laptopuri Samsung Chromebook X cu hardware premium?

197
Samsung Chromebook X laptop
Sursa foto: via sammobile.com

Google ar putea lansa în curând un nou standard numit Chromebook X pentru dispozitivele cu ChromeOS. Potrivit informațiilor, laptopurile cu eticheta Chromebook X vor fi premium, oferind hardware/specificații mai bune decât dispozitivele ChromeOS de gamă inferioară și medie. Samsung fiind un producător de Chromebook-uri se pune firesc întrebarea: vom primi laptopuri Samsung Chromebook X cu hardware premium?

Potrivit colegilor noștri de la SamMobile, care citează 9to5google, se pare că Google vrea să introducă acest nou standard pentru a facilita consumatorilor să diferențieze Chromebookurile premium de restul. Cum avem telefone și tablete emblematice, dar și modele mid-range și entry-level, nu ar fi ceva ieșit din comun ca acest lucru să se aplice și laptopurilor Chromebook.

Așteptăm și laptopuri Samsung Chromebook X

Un laptop ChromeOS trebuie să îndeplinească cerințele stabilite de Google pentru a purta numele Chromebook X. Pentru început, trebuie să prezinte procesoare bazate pe arhitectura AMD Zen 2+ sau Zen 3 sau orice SKU din gama Intel Core de a 12-a generație. Cel mai probabil, Google ar putea adăuga noi procesoare pe listă pe măsură ce ajung pe piață.

De asemenea, laptopul ar trebui să aibă și o anumită cantitate de memorie RAM, deloc neglijabilă. În același timp, trebuie să aibă o cameră de videoconferință de bună calitate și un afișaj high-end. Deoarece Samsung oferă deja dispozitive ChromeOS cu procesoare puternice și hardware premium, cum ar fi Galaxy Chromebook 2, există o posibilitate reală ca foarte curând să vedem dispozitive Samsung Chromebook X.

Un Chromebook este un laptop sau o tabletă livrat cu sistemul de operare Google Chrome. Primele Chromebook-uri au fost lansate de Samsung și Acer în 2011. HP și Lenovo sunt primii doi producători mondiali de chromebook-uri.

Un dispozitiv ChromeOS certificat în cadrul acestui program va prezenta insigna Chromebook X pe șasiu. În acest fel cumpărătorii vor ști că este un dispozitiv premium capabil să îndeplinească sarcini mai avansate decât modelele entry-level sau mid-range. Tabletele/laptopurile certificate Chromebook X vor avea și un ecran de pornire unic, care va avea un „X” lângă sigla ChromeOS. Acesta va fi un alt mod de a spune că este un dispozitiv Chromebook X sau Samsung Chromebook X.

Dispozitivele Chromebook X ar putea costa cu peste 400 de euro mai mult față de Chromebook-urile normale. Google ar putea introduce noul standard până la sfârșitul acestui an. Astfel este posibil să vedem un nou dispozitiv Samsung Chromebook X cândva mai târziu în acest an sau anul viitor.