Ieșirea LG din afacerea cu smartphone-uri este în beneficiul Samsung

629
Ieșirea LG din afacerea cu smartphone este in beneficiul Samsung
Sursa Foto: via thenationalnews.com

LG Electronics a anunțat că renunță la producția de smartphone-uri din cauza rentabilității. Se așteaptă ca mișcarea LG de a-și părăsi activitatea de telefonie mobilă va crea mai multe oportunități pentru Samsung decât ceilalți rivali ai săi pe piața profitabilă a smartphone-urilor din Statele Unite, au spus analiștii.

Cota pe piață americană a LG este în prezent de aproximativ 10%, conform firmele de cercetare Gartner și Counterpoint. Cele două companii au adăugat că această cotă este și pe alte piețe. Sunt zone unde LG a colaborat cu companiile de telecomunicații pentru a-și include dispozitivele în diferite oferte de cumpărare.

Samsung va prelua probabil cota de piață LG în SUA

Apple tinde să se ocupe de capătul superior al pieței în Statele Unite. Deci Apple ar putea să capteze o foarte mică parte din vânzările LG în SUA„. A spus analistul Gartner, Tuong Nguyen. „Foarte probabil ca Samsung să moștenească o mare parte din această cotă de piață, deoarece ambii concurează pe piețe similare”.

La nivel global, cota de piață a LG Electronics a scăzut la 2% în 2020, conform TheNationalNews. Este o scădere abruptă de la statutul său de al treilea cel mai mare producător de smartphone-uri din lume, în spatele Samsung și Apple, în 2013. Compania LG a livrat anul trecut 23 de milioane de telefoane, comparativ cu cele 256 de milioane ale Samsung, potrivit Counterpoint. LG G6 este unul dintre cele mai bune smartphone-uri făcute de LG vreodată. Are un design durabil și un sistem de afișare și camere foto foarte bune și este greu de învins în acest domeniu.

LG Electronics are în prezent activități diversificate precum electronice de larg consum (LG Electronics, LG Display), produse chimice (LG Chem, LG Household & Health Care), servicii și activități de telecomunicații (LG Telecom) și armament.

Analistul Counterpoint Research, Tarun Pathak a declarat că LG concurează în cea mai mare parte la telefoanele de gamă medie. Chiar dacă telefoanele sale emblematice au primit un răspuns bun pe piață, nu sunt la nivelul Samsung sau Apple.

Și companiile din China vor beneficia de ieșirea LG de pe piață

Și companiile chineze cu smartphone-uri de nivel mediu vor beneficia de ieșirea LG de pe piață. Sigur acestea au alte zone țintă, fiind mai puțin prezente în SUA. „Pe piața cheie care este SUA – Samsung, Motorola și HMD vor beneficia cel mai mult (ZTE, Alcatel mai puțin). În același timp Xiaomi și Motorola vor beneficia de acest lucru în zona LATAM (America Latină). Samsung va beneficia cel mai mult în SUA, Coreea de Sud și alte piețe globale„, a mai adăugat Tarun Pathak.

Pasionații de tehnologie de pe Twitter s-au plâns de ieșirea companiei sud-coreene din industria smartphone-urilor. Cei mai mulți creditând LG pentru pionieratul caracteristicilor acum familiare, cum ar fi camera cu unghi ultra-larg și ecranul tactil capacitiv pe dispozitivele mobile.