Light Mode pe seria Galaxy S23 pentru o durată mai mare a bateriei

339
Light Mode pe seria Galaxy S23 pentru o durata mai mare a bateriei
Sursa foto: sammobile.com

După toate lansările majore din acest an, accentul s-a mutat acum pe flagship-ul de anul viitor de la Samsung. În timp ce o grămadă de informații sunt deja disponibile despre gama Galaxy S23, cele mai recente vin de la un cunoscut informator de obicei foarte bine documentat: Ice Universe. Este vorba despre Light Mode, destinat îmbunătățirii duratei de viață a bateriei.

Am aflat deja că Samsung crește capacitatea bateriei pe modelele mai mici Galaxy S23 și Galaxy S23+. Galaxy S23 va primi o baterie de 3.900 mAh, în timp ce Galaxy S23+ va avea o baterie de 4.700 mAh. Aceasta este o creștere de 200 mAh la ambele modele în comparație cu predecesorii lor. Galaxy S23 Ultra va păstra aceeași capacitate a bateriei ca Galaxy S22 Ultra. Dar, acum Samsung a creat propriul mod de a oferi o viață îmbunătățită a bateriei. Este vorba despre modul de performanță Light Mode al companiei.

Seria Galaxy S23 primește Light Mode pentru o mai bună viață a bateriei

Light Mode a fost lansat cu Galaxy Z Fold 4 și Flip 4 pentru a prelungi durata bateriei. Galaxy Z Fold 4 are o baterie de 4.400 mAh cu încărcare rapidă de 25W, încărcare rapidă wireless de 15W și încărcare wireless inversă 4,5W. Pentru un telefon cu un ecran uriaș o baterie de 4.400 mAh este mică indiferent cum am privi problema. Nu mai vorbim că Fold 4 are un ecran de 7,6 inch (19,30 cm), rata de actualizare de 120 Hz și luminozitatea maximă de 1.200 niți. Acum, potrivit SamMobile, acest mod Light Mode va fi prezent și în seria Galaxy S23.

Nit sau candela / m² este o unitate de măsură a luminanței derivată din SI (International System of Units – Sistemul internațional de Unități). Nit – niți (nt) este un nume non-SI. Termenul nit provine din cuvântul latin nitēre – a străluci.

Modul Light prioritizează durata de viață a bateriei față de performanță. Reduce ușor vitezele procesorului pentru a asigura o durată de viață mai lungă a bateriei. Conform Ice Universe, scăderea performanței nu va fi „semnificativă”, dar consumul de energie va fi semnificativ mai mic. În acest fel va rezulta o durată de viață mai lungă a bateriei. Profilul de performanță al modului de lumină nu este același cu modul de economisire a energiei (care reduce performanța cu o marjă semnificativă).

În ceea ce privește jocurile, informațiile scurse spun că modul Light nu va afecta jocurile, deoarece va fi controlat de setările separate Game Booster. Unind toate piesele împreună, procesorul Snapdragon 8 Gen 2 arată rezultate promițătoare de performanță și eficiență energetică. În acest fel Light Mode poate fi o combinație bună pentru a obține cele mai bune rezultate pe seria Galaxy S23 ca performanță și durată de viață a bateriei.