Acasă Stiri Alfabetar Samsung - Ce reprezintă literele care apar în denumirile telefoanelor?

Alfabetar Samsung – Ce reprezintă literele care apar în denumirile telefoanelor?

Samsung folosește în denumirea telefoanelor sale mai multe litere.

Chiar dacă suntem fani Samsung, sau numai utilizatori ai acestor telefoane, foarte mulți dintre noi nu știm ce reprezintă aceste inițiale care apar frecvent aproape în toate denumirile telefoanelor produse de compania sud-coreeană.

A, S, J, E, Y, R, W și alte litere care, luate individual poate nu vă spun nimic, dar intrând în componența numelui unui telefon Samsung ele reprezintă ceva.

Poate este interesant să aflați ce reprezintă aceste inițiale care apar în denumirea telefoanelor Samsung.

Compania sud-coreeană a ales o serie de litere pentru a individualiza smartphone-urile pe care le produce. Astfel, în funcţie de performanţe, design, sau de public, Samsung a ales următoarele litere pentru a-şi denumi smartphone-urile:

 •  „A” (Alpha) – acest segment a fost lansat în 2014 şi reprezintă terminale de la jumătatea gamei de produse Samsung, cu specificaţii puternice şi materiale premium.
 •  „C” (China) – este o serie de smartphone, C5, C7 produsă în China, inițial pentru piața chineză, au avut succes și acum le găsim pe toate piețele din lume.
 • E” – (Elegant). Telefoane care față de frumusețe, aduc funcții inovatoare și caracteristici excelente. Au fost lansate doar două smartphone-uri din această serie, Galaxy E5 și Galaxy E7, ambele în 2015. Doar Galaxy E5 a ajuns în Europa, în Germania. Galaxy E7 nu a fost lansat niciodată în Europa.

 • N” (Note) – numele Note vine de la posibilitatea acestei serii de a scrie și nota diferite note, notițe pe ecranul smartphone-ului. Seria Galaxy Note este orientată în principal către un stilou S Pen pentru scriere și calcul și ecrane mari. Toate modelele Samsung Galaxy Note sunt livrate cu un stilou S Pen și încorporează un digitalizator Wacom sensibil la presiune.
 • S” (Super inteligent) – telefoanele cu cele mai noi tehnologii, punctul culminant al portofoliului mobil de la Samsung. Această clasă va fi utilizată numai pentru dispozitive emblematice, de la Samsung.
Literele M, J, R, K, W sau Y și Z fiecare cu semnificația lor
 • M” (Magic) – modele de înaltă-performanță la un preț atractiv, economic. *Seria „M” face parte dintr-o gamă mai veche. Din anul 2019 Samsung a relansat seria M cu telefoane entry-level.
 •  „J” (Japonia) – acest smartphone a fost dezvoltat inițial pentru Japonia, elegant și subțire, la prețuri accesibile, oferă foarte multe. A trecut în Taiwan apoi în toată lumea.
 • R” (Royal / Rafinat) – modele de categoria premium, o combinație de putere, performanță și rafinament. Sunt pentru persoanele care doresc să fie definite de tehnologia care o folosesc. *Seria „R” face parte dintr-o gamă mai veche.
 •  „K” (Kapture) – o gamă de smartphone-uri axate puternic pe zona foto, dispun de aparate foto foarte performante.
 • W” (Wonderful/Extraordinar) – telefoane de înaltă calitate, modele strategice, perfecte pentru cei care caută un echilibru între stil, performanță și preț. (*Seria „W” face parte dintr-o gamă mai veche.)
 •  „Y” (Young/Tânăr) – acestea sunt modele Samsung de intrare pe piață sau modele strategice pentru piețele în curs de dezvoltare sau pentru un public tânăr mai sensibil la preț. (*Seria „Y” face parte dintr-o gamă mai veche.)
 •  „Z” (Vine de la Tizen OS) – în cadrul acestui segment regăsim doar telefoane care utilizează sistemul de operare Tizen. Primul smartphone cu sistem de operare Tizen a fost lansat în Rusia.

Samsung Galaxy F și Galaxy Z Fold – modele noi introduse recent

 • F” (Samsung nu a explicat până acum de unde vine litera „F„, poate fi Fan sau Focus). Este o serie de smartphone-uri mid-range fabricate de Samsung ca parte a liniei Galaxy, focusate pe anumite specificații: camere și baterie. Primul model lansat a fost Samsung Galaxy F41, pe 8 octombrie 2020. Seria vizează în primul rând clienții din India, dar cel mai probabil va fi lansată la nivel global.
 • Z Fold” (Se pliază – Fold – în forma literei Z). Este o nouă gamă de smartphone-uri premium care se pot plia, lansată de Samsung cu Galaxy Fold. Sunt telefoane care se pliază ca o carte și, în viitor în trei părți, care arată ca litera „Z”. Au cele mai bune specificații și caracteristici. Sunt foarte scumpe, peste Galaxy S sau Galaxy Note.

Stiri

Samsung investește 10 miliarde USD pentru o fabrică de cip-uri în Texas

Samsung este un lider în producția de semiconductori, în mare parte datorită dominației sale pe piața cipurilor de memorie. Compania a investit...

Samsung Galaxy S21 4G în lucru, va fi destinat piețelor fără rețele 5G

Toate modelele seriei S21, Galaxy S21, Galaxy S21+ și Galaxy S21 Ultra sunt lansate cu o conectivitate 5G. Acum se pare că...

Samsung Good Lock 2021, noua versiune este deja disponibilă

Nu ar fi începutul anului pentru Samsung fără o nouă versiune Good Lock, iar compania tocmai a actualizat aplicația. Versiunea Samsung Good...

Samsung Galaxy A52 5G tot mai aproape de lansare

După ce a prezentat noile modele emblematice Galaxy S21, acum este timpul ca Samsung să se gândească la restul catalogului. Una dintre...

Samsung Internet 13.2 aduce Smart Protect și integrarea aplicației Setări

În ultimii ani, Samsung Internet a devenit o concurență serioasă pentru Google Chrome. Are mai multe opțiuni de personalizare decât majoritatea browserelor,...

Samsung Galaxy Tab A (2021) de 8,4 inch, o nouă tabletă în lucru

În timp ce Samsung este încă sub influența lansării seriei Galaxy S21, au apărut detalii despre una din viitoarele tablete Galaxy A....

Samsung lucrează la un Galaxy Tab S7 Lite sau Galaxy Tab S8e

Se pare că Samsung lucrează la o nouă tabletă mid-range superioară. Potrivit ultimelor informații aceasta ar putea fi numită Samsung Galaxy Tab...