Acasă Stiri Alfabetar Samsung - Ce reprezintă literele care apar în denumirile telefoanelor?

Alfabetar Samsung – Ce reprezintă literele care apar în denumirile telefoanelor?

Samsung folosește în denumirea telefoanelor sale mai multe litere.

Chiar dacă suntem fani Samsung, sau numai utilizatori ai acestor telefoane, foarte mulți dintre noi nu știm ce reprezintă aceste inițiale care apar frecvent aproape în toate denumirile telefoanelor produse de compania sud-coreană.

A, S, J, E, Y, R, W și alte litere care, luate individual poate nu vă spun nimic, dar intrând în componența numelui unui telefon Samsung ele reprezintă ceva.

Poate este interesant să aflați ce reprezintă aceste inițiale care apar în denumirea telefoanelor Samsung.

Compania sud-coreeană a ales o serie de litere pentru a individualiza smartphone-urile pe care le produce. Astfel, în funcţie de performanţe, design, sau de public, Samsung a ales următoarele litere pentru a-şi denumi smartphone-urile:

 •  „A” (Alpha) – acest segment a fost lansat în 2014 şi reprezintă terminale de la jumătatea gamei de produse Samsung, cu specificaţii puternice şi materiale premium.
 •  „C” (China) – este o serie de smartphone, C5, C7 produsă în China, inițial pentru piața chineză, au avut succes și acum le găsim pe toate piețele din lume.
 • N” (Note) – numele Note vine de la posibilitatea acestei serii de a scrie și nota diferite note, notițe pe ecranul smartphone-ului. Seria Galaxy Note este orientată în principal către un stilou S Pen pentru scriere și calcul și ecrane mari. Toate modelele Samsung Galaxy Note sunt livrate cu un stilou S Pen și încorporează un digitalizator Wacom sensibil la presiune.
 • S” (Super inteligent) – telefoanele cu cele mai noi tehnologii, punctul culminant al portofoliului mobil de la Samsung. Această clasă va fi utilizată numai pentru dispozitive emblematice, de la Samsung.
Literele M, J, R, K, W sau Y și Z fiecare cu semnificația lor
 • M” (Magic) – modele de înaltă-performanță la un preț atractiv, economic. *Seria „M” face parte dintr-o gamă mai veche. Din anul 2019 Samsung a relansat seria M cu telefoane entry-level.
 •  „J” (Japonia) – acest smartphone a fost dezvoltat inițial pentru Japonia, elegant și subțire, la prețuri accesibile, oferă foarte multe. A trecut în Taiwan apoi în toată lumea.
 • R” (Royal / Rafinat) – modele de categoria premium, o combinație de putere, performanță și rafinament. Sunt pentru persoanele care doresc să fie definite de tehnologia care o folosesc. *Seria „R” face parte dintr-o gamă mai veche.
 •  „K” (Kapture) – o gamă de smartphone-uri axate puternic pe zona foto, dispun de aparate foto foarte performante.
 • W” (Wonderful/Extraordinar) – telefoane de înaltă calitate, modele strategice, perfecte pentru cei care caută un echilibru între stil, performanță și preț. (*Seria „W” face parte dintr-o gamă mai veche.)
 •  „Y” (Young/Tânăr) – acestea sunt modele Samsung de intrare pe piață sau modele strategice pentru piețele în curs de dezvoltare sau pentru un public tânăr mai sensibil la preț. (*Seria „Y” face parte dintr-o gamă mai veche.)
 •  „Z” (Vine de la Tizen OS) – în cadrul acestui segment regăsim doar telefoane care utilizează sistemul de operare Tizen. Primul smartphone cu sistem de operare Tizen a fost lansat în Rusia.

Stiri

Samsung va furniza aproape 80% din afișajele OLED pentru iPhone 12

Samsung este cel mai mare producător de panouri OLED pentru smartphone-uri și face cel mai bun ecran OLED din industrie. Compania oferă...

Samsung cu patru smartphone-uri în top 10 cele mai vândute în Q1 2020

Potrivit unui studiu de piață realizat de Omdia (fostă IHS Markit), Samsung în ciuda impactului economic cauzat de pandemia de la COVID-19,...

Samsung Gear S3 și Gear Sport actualizate cu Bixby la nivel global

În urmă cu aproximativ trei săptămâni am scris că Samsung va înlocui S Voice cu Bixby pe smartwatch-urile sale. Acum Samsung a...

Galaxy Fold 2 ar putea avea un ecran exterior mai mic și rezistență la apă

De la lansarea primului său telefon pliabil Galaxy Fold, Samsung a avut în vedere și alte tipuri de smartphone-uri pliabile. Compania a...

Galaxy Tab S7+ primește o baterie cu o capacitate de peste 10.000 mAh

Am scris zilele trecute despre certificarea Wi-Fi a tabletei Samsung Galaxy Tab S7+ 5G. Acum avem noi informații despre viitoarea tabletă premium...

Samsung Galaxy M01 va fi lansat în iunie, fișa tehnică completă

Samsung Galaxy M01 și M11 vor fi lansate în India în prima săptămână a lunii iunie, adică săptămâna viitoare. Galaxy M01 a...

Samsung a prezentat noi cipuri de securitate pentru dispozitive mobile

Samsung Electronics a lansat o soluție de securitate de sine stătătoare pentru dispozitivele mobile. Noul cip și software-ul dedicat va oferi protecție...