Live Translate funcționează și pe WhatsApp cu seria Galaxy S24

214
Live Translate bazata pe AI
Sursa foto: via sammobile.com

În urmă cu câteva zile compania Samsung a dezvăluit câteva funcții noi bazate pe inteligență artificială pentru seria Galaxy S24. Cele mai multe dintre aceste funcții sunt alimentate de NPU-uri puternice din interiorul procesoarelor Exynos 2400 și Snapdragon 8 Gen 3 For Galaxy din acele telefoane. Între aceste funcții se află și traducerea în timp real – Live Translate a limbii în timpul apelurilor și mesajelor vocale.

Neural processing unit sau unitatea de procesare neuronală (NPU) este un microprocesor specializat în accelerarea algoritmilor de învățare automată, de obicei prin operarea pe modele predictive. NPU-urile sunt optimizate pentru a gestiona calcule matematice complexe și sunt ideale pentru sarcini precum recunoașterea imaginilor, procesarea limbajului natural și alte funcții legate de Artificial Intelligence (AI). Samsung a prezentat Live Translate pentru mesajele text prin intermediul aplicației încorporate Messages, dar pare că funcționează și cu WhatsApp.

Funcția de traducere a limbii în timp real din suita Galaxy AI pare să funcționeze și pe WhatsApp, potrivit SamMobile. Nu trebuie să uitați că WhatsApp este o aplicație de mesagerie terță parte. După cum puteți vedea în imaginea de mai sus, mesajele în coreeană sunt traduse în engleză și invers. Nu este clar dacă WhatsApp a implementat Live Translate pentru Galaxy S24 sau dacă funcția este disponibilă pe toate aplicațiile de mesagerie.

Samsung a spus că traducerea instant a diferitelor limbi poate funcționa în timp real pe dispozitiv (fără a fi nevoie de o conexiune activă la internet) pe Galaxy S24, Galaxy S24+ și Galaxy S24 Ultra. Din ce am văzut în timpul Galaxy Unpacked, viteza de procesare a limbii pare să fie destul de rapidă. Această caracteristică a fost prezentă și pe Pixel-urile recente și poate veni la alte telefoane cu NPU-uri puternice la bord. AMD și Qualcomm care integrează NPU-uri în cele mai recente procesoare ale lor.

Spre deosebire de CPU și GPU de uz general, NPU-urile sunt optimizate pentru calcul paralel bazat pe date. Astfel sunt foarte eficiente în procesarea datelor multimedia, videoclipuri, imagini și procesarea datelor pentru rețelele neuronale.

Samsung a anunțat că unele dintre aceste funcții bazate pe inteligență artificială ar putea veni pe smartphone-urile Galaxy de ultimă generație existente în prima jumătate a acestui an. Dar, compania nu a dezvăluit care funcții vor fi lansate pe dispozitivele existente ca parte a One UI 6.1.