Localizarea unui smartphone: cum se utilizează acest serviciu de securitate?

2581

Localizarea unui smartphone se poate dovedi de foarte mare folos în cazul pierderii sau în cel mai rău caz a furtului prețiosului dispozitiv, dar cum se utilizează acest serviciu de securitate pe un dispozitiv Samsung Android?

Localizarea unui smartphone este foarte eficientă, simplă și rapidă. Pierderea telefonului smartphone la un eveniment, pe stradă, sau acesta poate fi furat, într-un fel sau altul aceste lucruri se pot întâmpla oricui. Există mai multe modalități de a găsi respectivul telefon sau tabletă, dar unul dintre cele mai eficiente este un instrument dedicat pentru acest scop.

Ai pierdut mobilul? Încercați serviciul „Find My Mobile” – Găsește-ți mobilul.

Deoarece smartphone-urile au devenit o parte esențială a vieții noastre, serviciul „Find My Mobile” poate fi o măsură preventivă necesară împotriva pierderii telefonului dvs. smartphone. Puteți localiza telefonul smartphone pierdut de la distanță, puteți copia datele stocate pe dispozitiv în Samsung Cloud, puteți bloca ecranul și chiar puteți bloca accesul la Samsung Pay, toate de la distanță. De asemenea, puteți șterge toate datele stocate pe dispozitiv.

Pentru a utiliza serviciul „Găsește-ți mobilul” urmați indicațiile de mai jos:

Accesați serviciul „Find My Mobile” pentru a găsi sau bloca dispozitivul și pentru a crea copii de rezervă ale datelor.

Prima dată pentru a utiliza serviciul „Find My Mobile” trebuie:

  1. Trebuie să vă configurați contul Samsung pe dispozitiv.
  2. Permiteți companiei Google să vă colecteze informațiile despre locație și să acceptați termenii și condițiile privind utilizarea rețelelor fără fir.

Apoi:

  • Localizați dispozitivul – Puteți urmări locația actuală, aproximativă, a dispozitivului pierdut. Dacă ați activat opțiunea „Trimiteți ultima locație” din setări, acesta va trimite ultima locație cunoscută a dispozitivului dvs. înainte de a fi deconectat de la server, ajutându-vă să identificați acea locație. Această disponibilitatea poate varia în funcție de dispozitiv sau de sistemul de operare.
  • Blocați ecranul – Puteți bloca ecranul, butonul de alimentare și Samsung Pay pe dispozitivul pierdut.
  • Sunați dispozitivului pierdut – Dacă dispozitivul este în apropiere, acesta va suna tonul de apel timp de 1 minut la volumul său maxim, ajutându-vă să găsiți dispozitivul.
  • Faceți copii de rezervă pentru date – Aveți posibilitatea să efectuați copii de siguranță ale datelor de pe dispozitivul dvs. către serverul Samsung Cloud. (Dacă dispozitivul nu este conectat la o rețea Wi-Fi, acesta se va conecta la rețeaua dvs. mobilă, ceea ce poate duce la costuri suplimentare în funcție de abonamentul care îl aveți).

Dacă cineva a înlocuit cartela SIM pe dispozitivul pierdut, veți putea verifica noul număr de telefon pe site-ul Web Find My Mobile printr-o notificare.

De asemenea, puteți atribui unui membru al familiei sau unui prieten, dreptul de gardian prin intermediul serviciului Find My Mobile și îl puteți lăsa să vă localizeze dispozitivul, apoi să îl sune și să activeze modul de urgență.

În plus, puteți verifica până la ultimele 50 de apeluri recente, puteți prelungi durata de viață a bateriei și, dacă este necesar, puteți crea copii de rezervă sau șterge toate datele stocate pe dispozitiv.

Puteți debloca ecranul chiar dacă v-ați uitat parola.

Chiar dacă ați uitat parola pentru dispozitivul dvs. (de exemplu, codul PIN, parola, modelul, amprentele digitale și irisurile), nu trebuie să vă faceți griji. Aveți posibilitatea să resetați blocarea ecranului de la distanță de pe site-ul Find My Mobile.

Cum utilizați funcția Find My Mobile:

  • Pasul 1. Intrați în Setting – Setări.
  • Pasul 2. Atingeți pictograma Lock screen and Security – Blocare ecran și securitate.
  • Pasul 3. Mergeți la Find My Mobile.
  • Pasul 4. Atingeți Samsung account – Contul Samsung.
  • Pasul 5. Introduceți detaliile contului Samsung.

Este demn de remarcat faptul că, în caz de furt, (noile telefoane sunt tentante, iar prețul lor ajunge până la 1.000, vezi Samsung Galaxy Note 8), cea mai bună soluție pentru a vă asigura că hoțul nu poate folosi smartphone-ul este de a contacta operatorul de telefonie mobilă la care sunteți abonat.

Acesta poate proceda, în anumite condiții, la depistarea telefonului folosind codul IMEI (un număr de serie prezent în mod special pe cutie sau pe telefonul smartphone prin tastarea codului *#06#).

SURSĂSamsung