Acasă Stiri LoopPay Valet dispozitiv de plată tokenizat pentru Samsung Pay

LoopPay Valet dispozitiv de plată tokenizat pentru Samsung Pay

Samsung Electronics este pe cale să lanseze LoopPay Valet, un dispozitiv de plată tokenizat care va face și mai ușoară plata cu telefonul mobil. În februarie 2015, Samsung a achiziționat furnizorul de soluții de plăți mobile LoopPay. Această companie a inventat o tehnologie mobilă de plată numită MST (Magnetic Secure Transmission). Samsung Pay este deja compatibil cu MST, alături de NFC.

Ca rezultat, sistemul de plăți mobil Samsung Pay este susținut de mult mai multe magazine din toată lumea, decât sistemele care oferă doar NFC (Near Field Communication), cum ar fi Apple Pay și Android Pay.

Tokenizarea ajută utilizatorii să-și protejeze datele de pe card, indiferent de modul în care plătesc. Informațiile privind contul bancar sunt înlocuite cu o serie de cifre astfel încât datele cardului sunt criptate indiferent de locul unde sunt stocate informațiile despre tranzacție. Când se realizează o plată utilizând un serviciu de tokenizare, o serie de cifre sunt transmise în locul datelor de cont pentru efectuarea tranzacției.

Recent, un dispozitiv de plată tokenizat pentru Samsung Pay a fost în „vizită” la Comisia Americană FCC. Se numește LoopPay Valet sau LoopPay TPD (token payment device) și are numărul de model SP-TPD02. Receptorul compact arată ca un breloc, are dimensiunile de (5,9 × 3,7 x 4mm) suportă tehnologiile MST și NFC. Este suficient de mic să fie atașat la o legătură de chei.

Samsung LoopPay este descris după cum urmează: CSM (Card Safe-Mini) este un dispozitiv IoT de plată fără contact. Funcționează ca o alternativă la cardurile cu banda magnetică tradițională și cardurile inteligente VISA. CSM operează împreună cu o aplicație pentru sistemele de plată mobilă, care rulează pe un smartphone. Aplicația este utilizată pentru a gestiona dispozitivul printr-o conexiune wireless Bluetooth BLE (bluetooth low energy).

Dispozitivul de plată mobilă conține două interfețe pentru tranzacțiile de plată: NFC și MST. În funcție de tipul de POS (Point Of Sale) cititoarele de carduri din magazine, interfața NFC sau MST este utilizată pentru efectuarea unei plăți. Pentru a efectua o plată, trebuie să apropiați LoopPad Valet de un terminal POS și să apăsați butonul LoopPay.

LoopPay este dotat cu o baterie Li-ion de 3,7V. Specificațiile tehnice de pe imaginea inclusă arată o baterie de 165 mAh, în timp ce manualul de utilizare ne spune că va fi o baterie de 140 mAh. Încărcarea se face prin portul USB și se poate face printr-un laptop sau un computer personal. Se va încărca complet într-o oră.

USB – Universal Serial Bus, a fost creat în ianuarie 1996, la proiectarea sa contribuind Intel, Compaq, Microsoft, Digital Equipment Corporation, IBM și Northern Telecom. USB-ul este capabil de a conecta majoritatea perifericelor, precum mouse-uri, tastaturi, camere digitale, imprimante, hard-diskuri externe etc.

Acum, când dispozitivul de plată a trecut de FCC, nu va mai dura mult înainte ca Samsung să anunțe oficial dispozitivul LoopPay Valet, cel puțin în SUA.

Stiri

Galaxy A32 are acum o opțiune 4G, modificări față de varianta 5G

În ianuarie Samsung a dezvăluit cel mai ieftin model 5G, Galaxy A32 5G, care se așteaptă să fie lansat în curând în...

Telefoane Samsung aprobate pentru utilizare guvernamentală în Australia

Australian Signals Directorate - Direcția semnale australiene (ASD) a aprobat patru noi smartphone-uri Samsung Galaxy pentru utilizare guvernamentală în Australia. Agenția a...

ANC și calitatea impresionantă a sunetului pune „Pro” în Galaxy Buds Pro

Cu atât de mult conținut disponibil la îndemână, căștile fără fir au o capacitate unică de a îmbunătăți viața de zi cu...

Samsung oferă 100 de zile de încercare pentru Galaxy Z Fold 2 & Z Flip 5G

Samsung oferă acum 100 de zile de încercare pentru smartphone-urile pliabile Galaxy Z Fold 2 și Galaxy Z Flip 5G. Cu alte...

Cum să curățați ecranul televizorului Samsung LED, OLED, QLED

La fel ca orice alt obiect din casă și televizorul Samsung trebuie întreținut și curățat permanent. În special praful este una din...

Samsung Galaxy A82: primele imagini cu noul smartphone glisant

Samsung pare să lucreze nu numai pe noile smartphone-uri mid-range și pliabile, ci și să reînvie un model lansat în urmă cu...

Exynos 2200 cu GPU AMD poate debuta pe un laptop în acest an

Primul procesor Exynos de generația următoare, cu GPU AMD, va debuta la sfârșitul acestui an cu numele Samsung Exynos 2200. Informația provine...