Din ce materiale sunt construite smartphone-urile?

Smartphone-ul tipic conține în jur de 300 mg de argint și 30 mg de aur.

11589

Un telefon mobil este compus din peste 300 de componente, o mare varietate de materiale, care toate concură pentru ceia ce folosim zilnic și de multe ori este indispensabil, telefonul mobil. Smartphone-ul este un aparat complex, un mecanism din mai multe componente care toate luate împreună fac ca acesta să funcționeze.

Plastic, metal, lemn, piele, sticlă, sunt doar o parte din materialele care alcătuiesc telefoanele. Aceste gadgeturi au intrat acum în viața noastră și fără ele viața ni se pare imposibilă.

Performanța, designul și dimensiunea nu pot fi concepute fără o sumedenie de materiale, toate folosite pentru a face telefonul durabil, flexibil și pentru a obține un semnal atunci când este necesar.

În principiu există următoarele materiale: plastic, sticlă, rășină, cauciuc sintetic, cupru, staniu, siliciu, crom și aluminiu. Mai există bronz, cristale lichide, litiu, tantal (se găsește numai în câteva locuri de pe pământ), carbon și policarbonat. Nu lipsește aur, argint, fier, cantități microscopice de bor, arseniu, fosfor, galiu, azot, plumb, mercur, nichel, paladiu, cadmiu și antimoniu.

Dar iată principalele materiale conținute de un smartphone:

  • Sticla – este o componentă majoră a unui telefon mobil, în special a ecranului. Această sticlă este realizată din oxid de aluminiu și dioxid de siliciu cu un strat ultra-subțire de oxid de indiu sau staniu adăugat, astfel încât să puteți atinge ecranul fără să-l deteriorați. Safirul, un material fabricat din oxid de aluminiu, poate lua locul sticlei în unele smartphone-uri din cauza aceasta ele sunt mai grele.
  • Metalul telefonul este realizat dintr-o diversitate de metale, multe fiind aliaje de aluminiu, materiale ușoare frecvent întâlnite în cazul telefonului. Litiu, oxid de cobalt și grafit, sunt folosite pentru a face bateriile. Elemente cum ar fi aur, cupru și argint sunt utilizate în instalația electrică a telefonului. Platină și tungsten sunt utilizate în circuite.

Metalele din telefonul dvs. includ, de asemenea, așa numitele materiale/metale rare. Sunt acolo aliajele neodim-fier-bor, disprosiu și praseodim, sunt de asemenea folosite pentru a face magneții, difuzoarele și motoare din telefon.

  • Plasticul – al treilea cel mai frecvent material găsit în telefon. Plasticul este adesea folosit în loc de metal. Utilizarea plasticului într-un telefon mobil îl face mai rezistent la deteriorări, mai ușor, mai flexibil, rezistă la fluctuații de temperatură și nu crează probleme la recepție. Materialele plastice sunt toate realizate din gaze naturale sau petrol.

Aproximativ 140 de milioane de telefoane mobile sunt aruncate în fiecare an. Aceste telefoane conțin aproximativ 2.100 de tone de cupru și 3,9 tone de aur.

Smartphone-ul tipic conține în jur de 300mg de argint și 30mg de aur. Ar putea să sune cam mult, dar întreaga industrie a telefoanelor mobile are un consum de aproximativ 2.5 miliarde $ cheltuieli pe an.