Compania americană McAfee își extinde parteneriatul cu Samsung

1282

Samsung Electronics a preîncărcat softul antivirus McAfee pe smartphone-urile Galaxy de mai mulți ani. În cazul în care nu ați observat acest lucru, îl puteți găsi în meniul Device Maintenance (întreținere dispozitiv) din setări, sub opțiunea Device Security (securitate dispozitiv). În timp ce unii utilizatori îl pot considera ca pe o simplă etichetă, Samsung consideră că oferă un nivel suplimentar de securitate utilizatorilor săi.

La Mobile World Congress 2018 din Barcelona, ​​compania globală de securitate digitală McAfee a anunțat că își extinde parteneriatul cu Samsung pentru a proteja în continuare utilizatorii dispozitivelor produse de compania sud-coreeană, de amenințările de securitate cibernetică pe smartphone-uri, televizoare inteligente, PC-uri și notebook-uri.

Oamenii folosesc dispozitive conectate în mai multe locuri decât oricând și este foarte important să contribuim la protejarea vieții lor online„, a declarat John Giamatteo, vicepreședinte executiv al Consumer Business Group, McAfee. „Într-o perioadă de vulnerabilități și amenințări sporite, suntem mândri să consolidăm parteneriatul cu Samsung, pentru a oferi clienților mai multă liniște„, a adăugat Giamatteo.

Conform programului de parteneriat anunțat la MWC 2018, Samsung Galaxy S9 și Galaxy Note 8 vor fi preinstalate cu protecție antivirus, alimentată de McAfee „VirusScan”. Samsung va preinstala, de asemenea, „Secure Wi-Fi”, un serviciu VPN (virtual private network) care se bazează pe infrastructura firmei americane. Anterior, această aplicație era preîncărcată în Galaxy Note 8 numai în SUA, dar acum a apărut și pe aparate în Europa și în alte părți, prin intermediul actualizărilor recente de software.

McAfee Inc. este o companie americană de software înființată de John McAfee în 1987 și are sediul în Santa Clara, California. Din 28 feb. 2011 a devenit o subsidiară a companiei americane Intel. Unul dintre cele mai importante produse ale companiei este softul antivirus McAfee. Compania s-a retras din Intel pe data de 4 aprilie 2017.

McAfee „Security for TV”, care a fost lansat anul trecut în SUA și în Coreea de Sud, va veni acum preinstalat pe televizoarele Samsung SmartTV în 175 de țări. În cele din urmă, PC-urile și notebook-urile Samsung 2018 vor veni și ele preinstalate cu o versiune de securitate de testare, de 60 de zile, cu „LiveSafe”.

SURSĂSamMobile