Memoria Samsung de 512 GB eUFS 3.0 certificată de Carbon Trust

691
Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

Memoria Samsung de 512 GB eUFS 3.0 a fost certificată de Carbon Trust. Prin această certificarea memoria Samsung a obținut certificatele de amprentă carbonică – Carbon Footprint și amprentă de apă – Water Footprint de la Carbon Trust.

Carbon Trust este o organizație independentă din Marea Britanie, care ajută la reducerea emisiilor de carbon și la creșterea eficienței resurselor. Unul dintre avantajele mari ale tehnologiei de memorie V-NAND de a cincea generație de la Samsung este că permite ca stocarea eUFS 3.0 să fie cu de două ori mai eficientă decât eUFS 2.1 bazată pe V-NAND de a patra generație.

Cu toate acestea, beneficiile acestei tehnologii nu se limitează la performanțe mai bune. Procesul de fabricație al fiecărui strat de celule V-NAND necesită mai puține resurse și minimizează creșterea generală a amprentelor de carbon și apă. Acum, stocarea eUFS 3.0 de 512 GB a Samsung a fost recunoscută ca cea mai durabilă soluție din industrie. Amprenta sa de mediu constă în 0,31 m³ H2O și 13,4 Kg CO2, care este comparabilă cu nivelul de CO2 care ar fi absorbit de doi arbori (pini) de 30 de ani pe parcursul unui an.

Memoria eUFS 3.0 de 512 GB a primit și eticheta Declarație de produs de mediu

Samsung a anunțat că certificarea de la Carbon Trust a fost primită la o ceremonie la Ambasada UK din Seul. Memoria Samsung eUFS 3.0 de 512 GB este prima memorie mobilă din industrie recunoscută de o organizație de certificare internațională. Acest lucru a fost posibil prin eforturile ample ale companiei de a reduce emisiile de carbon și a consumului de apă în timpul procesului de producție.

Carbon Trust este un organism de certificare non-profit acreditat la nivel mondial. A fost înființat de guvernul britanic în 2001. Scopul acestei organizații este de a accelera trecerea la o economie durabilă, cu emisii reduse de carbon.

Fiecare certificare de la Carbon Trust este făcută după o evaluare amănunțită a impactului asupra mediului al emisiilor de carbon și al consumului de apă, înainte și pe parcursul ciclului de producție.

Suntem extrem de încântați de faptul că tehnologiile noastre de memorie de ultimă oră nu numai că ne demonstrează capacitatea de a depăși complexități mai dificile ale procesului de fabricație, dar sunt recunoscute și pentru sustenabilitatea lor de mediu”. A declarat Chanhoon Park, vicepreședinte executiv la Samsung Electronics. „Samsung va continua să creeze memorii care să ofere cele mai ridicate niveluri de viteză, capacitate și eficiență energetică. Acestea vor fi extrem de mici pentru a putea fi folosite de utilizatorii din întreaga lume.”

Bazată pe V-NAND de a cincea generație, eUFS 3.0 de 512 GB Samsung oferă o viteză optimă, eficiență energetică și productivitate mult mai mare, necesitând totodată o tensiune de operare cu 30% mai mică față de eUFS 2.1. Memoria Samsung de 512 GB eUFS 3.0 a primit și eticheta Declarație de produs de mediu de la Ministerul Mediului din Coreea de Sud.