Acasă Stiri Memorie de 512 GB pe Galaxy S9 datorită noului cip Samsung

Memorie de 512 GB pe Galaxy S9 datorită noului cip Samsung

Samsung Galaxy S9 ar putea oferi un spațiu de stocare intern de 512GB, datorită noului cip Samsung de memorie flash eUFS – Universal Flash Storage. Compania Samsung a anunțat că a început producția acestei noi componente, destinată viitoarelor dispozitive mobile. Noul pachet de memorie de 512GB eUFS oferă o capacitate de stocare de neegalat și performanțe remarcabile pentru telefoanele și tabletele emblematice viitoare.

Acest nou cip ar putea aduce mai multe avantaje, dar și unele dezavantaje.

Toată lumea știe că Samsung este un producător de smartphone-uri și alte dispozitive electronice, dar, trebuie amintit că firma sud-coreeană este, de asemenea, printre liderii mondiali din industria de memorii. Acum Samsung a anunțat că a început producția primului cip flash de 512GB eUFS. Un nou record mondial în materie de memorie. Potrivit gigantului high-tech asiatic, această soluție de stocare este destinată dispozitivelor mobile de generație următoare.

Prin urmare, este posibil ca viitoarele Galaxy S9 și Galaxy S9 + să fie primele smartphone-uri care vor veni cu acest cip de memorie. Astfel ambele dispozitive S9 ar oferi un spațiu de stocare colosal, fără egal până acum. Din nefericire pentru fanii flexibilității, este de asemenea posibil ca Samsung să decidă să aducă aceste două telefoane fără porturi microSD.

În 2015, Samsung a provocat controverse considerabile prin decizia de a elimina slotul microSD de pe Galaxy S6 și Galaxy Note 5, atrăgând supărarea multor fani care au criticat această alegere. În acel moment Galaxy S6 și Galaxy Note 5, aveau un spațiul de stocare de 32GB. Cu toate acestea, cu noul cip eUFS de 512GB, Samsung are toate motivele ca să ia această decizie.

În primul rând, memoria internă a fost întotdeauna mai rapidă decât cardurile microSD, iar standardul Universal Flash Storage este chiar mai rapid. Potrivit Samsung, cip-ul său poate atinge o viteză de citire secvențială de 860MB /s și o viteză de scriere de 255MB /s. În termeni concreți, va fi posibil să transferați un film Full HD de 5GB pe un SSD în aproximativ 6 secunde.

Noul cip Samsung 512GB eUFS oferă cea mai bună soluție de stocare pentru telefoanele smartphone premium de ultimă generație, depășind limitele potențiale ale performanțelor cu microSD”, a declarat Jaesoo Han, vicepreședinte executiv la Samsung Sales Memory & Marketing.

De exemplu, noile eUFS de mare capacitate vor permite unui smartphone să stocheze aproximativ 130 de clipuri video 4K Ultra HD (3840 x 2160), cu o durată de 10 minute. O creștere de aproximativ zece ori față de 64GB care permite stocarea a numai 13 de clipuri video de aceeași dimensiune.

Anunțul Samsung că a început producția cip-ului de 512GB (eUFS) îi face pe mulți să creadă că Galaxy S9 va fi livrat cu această memorie de mare capacitate la bord.

Există mai multe motive ca Samsung să grăbească implementarea acestei memorii ne-detașabile în Galaxy S9. Ar fi dublată memoria față de iPhone-X și performanțe mult îmbunătățite pentru S9. Cu așa memorie s-ar putea ca Galaxy S9 să devină cel mai bine vândut smartphone al companiei Samsung. O lovitură puternică dată de Samsung chiar la începutul anului.

SD – Secure Digital este un tip de card de memorie foarte răspândit, utilizat în dispozitive portabile. Memoria unui card SD este nevolatilă (nu necesită alimentare cu curent electric). A fost introdus în august 1999 prin colaborarea dintre SanDisk, Panasonic (Matsushita Electric) și Toshiba.

Cu toate acestea, lipsa portului microSD prezintă și două dezavantaje. În primul rând, va fi mai dificil să transferați date de pe smartphone pe alte dispozitive, cum ar fi camerele de luat vederi, computerele sau chiar alte telefoane fără un port USB. A doua problemă ar putea fi prețul. Având în vedere faptul că Galaxy Note 8 cu 64GB de spațiu de stocare este la prețul de peste 1000€, un Galaxy S9 cu 512GB spațiu de stocare poate costa cu mult peste această sumă.

 

Stiri

Samsung One UI 4 beta bazat pe Android 12 pentru seria Galaxy S21

Samsung a anunțat că va lansa în curând programul beta One UI 4 bazat pe Android 12 pentru seria Galaxy S21. Compania...

Capacitatea bateriilor pe Samsung Galaxy Tab S8+ și Galaxy Tab S8 Ultra

Sunt tot mai multe informații că Samsung lucrează la seria de tablete emblematice Galaxy Tab S8. O scurgere recentă a dezvăluit că...

Samsung se menține pe locul doi mondial pe piața tabletelor în Q2 2021

Samsung Electronics Co. a rămas cel de-al doilea cel mai mare furnizor de tablete din lume în Q2 2021. Datele au fost...

Samsung Galaxy Z Flip 3 va fi impermeabil la apă. Ce înseamnă asta?

Peste două săptămâni, va avea loc un eveniment major Samsung Galaxy Unpacked 2021, unde vor fi lansate Galaxy Z Fold 3 și...

Samsung Galaxy Z Fold 3: noi imagini cu smartphone-ul pliabil

Cu Samsung Galaxy Z Fold 3 gigantul tech își va prezenta următorul smartphone pilot pliabil pe 11 august. După foarte multe scurgeri...

Samsung Galaxy A52s 5G: iată cât va costa în Europa!

Galaxy A52 5G unul dintre cele mai bune telefoane ieftine 5G din 2021, dar se confruntă cu o concurență dură. Pentru a...

Samsung Smart LED Signage aduce o cascadă digitală în Times Square

Imaginați-vă un moment de relaxare deplină în inima unui oraș care nu doarme niciodată. Pe 27 iulie, atât turiștii, cât și cetățenii...