Acasă Stiri Memorie de 512 GB pe Galaxy S9 datorită noului cip Samsung

Memorie de 512 GB pe Galaxy S9 datorită noului cip Samsung

Samsung Galaxy S9 ar putea oferi un spațiu de stocare intern de 512GB, datorită noului cip Samsung de memorie flash eUFS – Universal Flash Storage. Compania Samsung a anunțat că a început producția acestei noi componente, destinată viitoarelor dispozitive mobile. Noul pachet de memorie de 512GB eUFS oferă o capacitate de stocare de neegalat și performanțe remarcabile pentru telefoanele și tabletele emblematice viitoare.

Acest nou cip ar putea aduce mai multe avantaje, dar și unele dezavantaje.

Toată lumea știe că Samsung este un producător de smartphone-uri și alte dispozitive electronice, dar, trebuie amintit că firma sud-coreeană este, de asemenea, printre liderii mondiali din industria de memorii. Acum Samsung a anunțat că a început producția primului cip flash de 512GB eUFS. Un nou record mondial în materie de memorie. Potrivit gigantului high-tech asiatic, această soluție de stocare este destinată dispozitivelor mobile de generație următoare.

Prin urmare, este posibil ca viitoarele Galaxy S9 și Galaxy S9 + să fie primele smartphone-uri care vor veni cu acest cip de memorie. Astfel ambele dispozitive S9 ar oferi un spațiu de stocare colosal, fără egal până acum. Din nefericire pentru fanii flexibilității, este de asemenea posibil ca Samsung să decidă să aducă aceste două telefoane fără porturi microSD.

În 2015, Samsung a provocat controverse considerabile prin decizia de a elimina slotul microSD de pe Galaxy S6 și Galaxy Note 5, atrăgând supărarea multor fani care au criticat această alegere. În acel moment Galaxy S6 și Galaxy Note 5, aveau un spațiul de stocare de 32GB. Cu toate acestea, cu noul cip eUFS de 512GB, Samsung are toate motivele ca să ia această decizie.

În primul rând, memoria internă a fost întotdeauna mai rapidă decât cardurile microSD, iar standardul Universal Flash Storage este chiar mai rapid. Potrivit Samsung, cip-ul său poate atinge o viteză de citire secvențială de 860MB /s și o viteză de scriere de 255MB /s. În termeni concreți, va fi posibil să transferați un film Full HD de 5GB pe un SSD în aproximativ 6 secunde.

Noul cip Samsung 512GB eUFS oferă cea mai bună soluție de stocare pentru telefoanele smartphone premium de ultimă generație, depășind limitele potențiale ale performanțelor cu microSD”, a declarat Jaesoo Han, vicepreședinte executiv la Samsung Sales Memory & Marketing.

De exemplu, noile eUFS de mare capacitate vor permite unui smartphone să stocheze aproximativ 130 de clipuri video 4K Ultra HD (3840 x 2160), cu o durată de 10 minute. O creștere de aproximativ zece ori față de 64GB care permite stocarea a numai 13 de clipuri video de aceeași dimensiune.

Anunțul Samsung că a început producția cip-ului de 512GB (eUFS) îi face pe mulți să creadă că Galaxy S9 va fi livrat cu această memorie de mare capacitate la bord.

Există mai multe motive ca Samsung să grăbească implementarea acestei memorii ne-detașabile în Galaxy S9. Ar fi dublată memoria față de iPhone-X și performanțe mult îmbunătățite pentru S9. Cu așa memorie s-ar putea ca Galaxy S9 să devină cel mai bine vândut smartphone al companiei Samsung. O lovitură puternică dată de Samsung chiar la începutul anului.

SD – Secure Digital este un tip de card de memorie foarte răspândit, utilizat în dispozitive portabile. Memoria unui card SD este nevolatilă (nu necesită alimentare cu curent electric). A fost introdus în august 1999 prin colaborarea dintre SanDisk, Panasonic (Matsushita Electric) și Toshiba.

Cu toate acestea, lipsa portului microSD prezintă și două dezavantaje. În primul rând, va fi mai dificil să transferați date de pe smartphone pe alte dispozitive, cum ar fi camerele de luat vederi, computerele sau chiar alte telefoane fără un port USB. A doua problemă ar putea fi prețul. Având în vedere faptul că Galaxy Note 8 cu 64GB de spațiu de stocare este la prețul de peste 1000€, un Galaxy S9 cu 512GB spațiu de stocare poate costa cu mult peste această sumă.

 

Stiri

Samsung Galaxy Note 21 va fi lansat într-o singură versiune

Recent am scris că Samsung va întrerupe seria Galaxy Note. Au fost mai multe informații în acest sens, dar se pare că...

Samsung ocupă o treime din piața globală a televizoarelor în Q3 2020

Samsung Electronics a rămas cel mai mare furnizor de televizoare din lume în al treilea trimestru din anul 2020. Conform companiei de...

Ziua Națională a României – La mulți ani România!

Ziua Națională a României este cel mai important eveniment din România. Ziua națională a României a fost între 1866-1947 ziua de 10 mai, apoi,...

Tot ce știm despre seria Galaxy S21: specificații, design, posibilă lansare

Seria Galaxy S există de peste un deceniu și, din acel moment, a devenit una dintre cele mai bine vândute linii de...

Samsung „schițează” viitorul telefoanelor pliabile-multiple și rulabile

Samsung își dezvoltă tehnologia ecranului OLED flexibil de ani de zile. Compania a fost una dintre primele din lume care a lansat...

Ce este tehnologia UWB aflată pe Note 20 Ultra și Galaxy Z Fold 2?

UWB sau Ultra-Wide Band, este primul pas pentru ca smartphone-ul să înlocuiască în siguranță cheile casei și ale mașinii. Modelul Samsung Galaxy...

Samsung Galaxy Buds Beyond certificate de NRRA, lansare iminentă

Aproape sigur Galaxy Buds Beyond, viitoarele căști TWS Samsung, vor avea o baterie mare 472 mAh. Căștile wireless au fost zilele trecute...